„Dabar yra tas metas, kai turime stiprinti gynybą strategiškai svarbiuose Rytų flango taškuose, tokiuose kaip Suvalkų koridorius, ir visi drauge turime spartinti paramą Ukrainai – karinę ir politinę,“ – susitikimo Liuksemburge metu sakė Lietuvos diplomatijos vadovas.

G. Landsbergis taip pat paragino ES kolegas pagaliau sankcionuoti „Rosatom“, pažymi Užsienio reikalų ministerija (URM).

„ES ką tik priėmė 11 sankcijų paketą, bet jame trūksta kai kurių svarbių elementų. Tai, kad bendrovei „Rosatom“ vis dar pavyksta išvengti sankcijų, stiprina ne tik Rusijos, bet ir kitų šalių, padedančių agresorei kariauti prieš Ukrainą, nebaudžiamumo jausmą“, – pažymėjo užsienio reikalų ministras.

„Atsakomybės už agresiją, karo nusikaltimus klausimas yra labai svarbus - reikia tokio specialaus tribunolo, kuris leistų išvengti tokios agresijos kaip prieš Ukrainą pasikartojimo bet kur kitur (niekas negali jausti nebaudžiamumo), taip pat reikia dar stipriau remti Tarptautinį Baudžiamąjį Teismą ir bendromis pastangomis skirti jo veiklai daugiau finansavimo“, – sakė G. Landsbergis.

Ministrai taip pat aptarė ES bendradarbiavimą su Lotynų Amerikos ir Karibų regiono šalimis, situaciją Tunise, ES skaitmeninę diplomatiją, ES įsitraukimą deeskaluojant įtampas Kosove bei tarp Armėnijos ir Azerbaidžano, kitus aktualius užsienio politikos klausimus, praneša URM.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)