„Vienas iš faktų, kurį Rusija bando nuslėpti nuo savo partnerių Pietuose, tai yra pralaimėjimas Kremliaus pradėtame kare. Jie ne tik nesugebėjo užimti Kyjivo, bet ir yra priversti trauktis iš užimtų ir prarastų teritorijų“, – penktadienį darbo vizitu Berlyne kalbėjo ministras.

„Todėl G20 metu privaloma pasiųsti žinią visoms Rusiją laikančioms tiek geopolitine, tiek ekonomine, prekybine partnere šalims, kad Rusija yra kitokia nei ji save pati pristato. Rusija pralaimi ir tikriausiai šalis dar labai ilgą laiką bus chaotiškoje situacijoje dėl paties Putino pradėto karo. Ir galbūt G20 būtų viena iš tų vietų tą žinią skleisti“, – pridūrė ministras.

ELTA primena, kad penktadienį V. Putino atstovas pranešė, jog Rusijos prezidentas nevyks į G20 susitikimą Indonezijoje dėl suplanuotų įsipareigojimų

„Tai buvo valstybės vadovo sprendimas, atsižvelgiant į jo grafiką ir būtinybę, kad jis liktų Rusijos Federacijoje“, – sakė Kremliaus atstovas Dmitrijus Peskovas kitą dieną, kai buvo patvirtinta, kad lapkričio 15–16 dienomis Balyje vyksiančiame viršūnių susitikime Rusijai atstovaus užsienio reikalų ministras Sergejus Lavrovas.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją