Ministerijos atstovė trumpojoje spaudos konferencijoje piktinosi, esą G. Landsbergis ne vieną kartą yra išsakęs „ekstremistines idėjas“ Rusijos atžvilgiu. Dėl to, jos teigimu, Lietuvos ministrui Rusijoje gresia baudžiamoji atsakomybė.

„Tai jau ne pirmas kartas, kai Landsbergis leidžia sau išreikšti tokias ekstremistines idėjas ir dėl to jis jau įtrauktas į asmenų, kuriems draudžiama atvykti į mūsų šalį, sąrašą“, – tinklapyje lenta.ru cituojama viena iš Kremliaus propagandisčių.

Kokie konkretūs G. Landsbergio išsakyti komentarai lėmė tokį M. Zacharovos pasisakymą, nėra užsimenama.

M. Zacharova tik pažymėjo, kad pagal Rusijos įstatymus ir tarptautinę praktiką už raginimus jėga keisti valdžią jam gresia baudžiamoji atsakomybė.

ELTA primena, kad Kremliui sukėlus plataus masto karą Ukrainoje, Tarptautinis baudžiamasis teismas (TBT) išdavė Rusijos prezidentui Vladimirui Putinui arešto orderį dėl „neteisėtos Ukrainos vaikų deportacijos“. TBT išduotas orderis suimti Rusijos prezidentą, anot teismo vyriausiojo prokuroro Karimo Khano, galios ir pasibaigus karui Ukrainoje.

Savo ruožtu M. Zacharova yra įtraukta į asmenų, kuriems taikoms ES sankcijos, sąrašą. Šiame sąraše atsidūrusiems žmonėms uždrausta keliauti Europoje, areštuotos jų banko sąskaitos.

Landsbergis atsakė į M. Zacharovos kaltinimus: laukiame tribunolo Kremliaus vadovybei

Lietuvos diplomatijos vadovas Gabrielius Landsbergis ironizuodamas atsakė į Rusijos užsienio reikalų ministerijos atstovės Marijos Zacharovos grasinimus, esą Lietuvos ministrui dėl „skleidžiamų ekstremistinių idėjų“ gresia baudžiamoji atsakomybė Rusijoje.

„Tikiuosi, kad tribunolas Rusijos vadovybei dėl agresijos prieš Ukrainą bus įsteigtas greičiau negu tribunolas G. Landsbergiui Rusijoje”, – Eltai perduotame komentare teigė Lietuvos užsienio reikalų ministras.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (43)