Klausimų, ar dešiniųjų valdančioji dauguma vis dar žengia koja kojon, kilo po antradienį vykusių balsavimų Seime.

„Pirmiausiai tai reikalauja aptarimo partijos viduje. Mes turime pažiūrėti, kaip tas pasitikėjimas koalicijoje atrodo mūsų partijos kolegoms. Tai šiandien pirmiausiai tuo esu susirūpinęs ir tą ketinu padaryti. Partijos pasitarimas įvyks netrukus, o po jo žiūrėsime“, – žurnalistams Seime sakė G. Landsbergis, galvoje turėdamas trečiadienį planuojamą partijos prezidiumą.

Prieš priimdamas 2023 m. biudžeto projektą Seimas antradienį nusprendė, kad 9 proc. PVM lengvata maitinimo įstaigoms bus pratęsta metams, o ne iki 2023 m. liepos kaip siūlė Vyriausybė. Su Ministrų Kabinetu nesuderintam sprendimui pritarė konservatoriai Mykolas Majauskas, Mindaugas Skirtulskas, Liberalų sąjūdžio frakcijos narys Andrius Bagdonas ir devyni Laisvės frakcijos nariai – tarp jų ir ministrė Aušrinė Armonaitė.

Dėl to, kad Seimas nepriėmė Vyriausybės įstatymo projekto, G. Landsbergis ir antradienį neslėpė apmaudo. Politikas, kalbėdamas tiek apie partiečių, tiek koalicijos partnerių balsavimą, metaforiškai užsiminė, kad buvo net „peržengtas Rubikonas“.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją