„Jei nebus suiminėjami protestuotojai, nebus uždaromi į kalėjimus, nebus teisiami parodomuosiuose teismuose, jei opozicinės partijos turės galimybę dalyvauti rinkimuose, jei galės rinkimus stebėti tarptautiniai stebėtojai, tai būtų ženklai, kad Rusija iš tiesų nori dalyvauti diskusijose su ES. (...) Turime suteikti Rusijai galimybę“, – nuotolinėje spaudos konferencijoje Berlyne trečiadienį sakė G. Landsbergis.

ES savo politiką Rusijos atžvilgiu ketina aptarti užsienio užsienio reikalų ministrų taryboje ir Europos Vadovų Taryboje kovo pabaigoje.

Pasak Vokietijos užsienio reikalų ministro Heiko Maaso, šiuo metu Europos Sąjungos ir Rusijos santykiai „yra žemumose“, o iššūkių kelia net ir tokie klausimai, kurie „nėra tokie probleminiai“, pavyzdžiui, klimato kaita.

H. Maaso teigimu, Vokietija taip pat suinteresuota palaikyti dialogą su Rusija, nes ji dalyvauja sprendžiant ir tarptautinės politikos klausimus.

„Kalbant apie klausimus, susijusius su Iranu, Libija, Sirija, Ukraina, sėdime prie vieno stalo su Rusija. (...) Dialogui reikia dviejų pusių. Daug mūsų pastangų pastaraisiais mėnesiais, deja, nesulaukė Rusijos atsako“, – sakė jis.

Ministrų susitikime be Rusijos taip pat aptarti Lietuvos ir Vokietijos dvišaliai santykiai, santykiai su Kinija, situacija Rytų kaimynystėje, saugumo padėtis regione.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (87)