„Rusija siekia pasinaudoti situacija Gazos Ruože skleisdama melagingus ir kenksmingus naratyvus apie Vakarus bei siekdama stiprinti savo įtaką Artimuosiuose Rytuose ir kituose regionuose. ES turi būti vieninga, tęsti bendradarbiavimą su arabų valstybėmis ir JAV bei siekti aktyvesnio vaidmens dėl Artimųjų Rytų taikos proceso atgaivinimo“, – pirmadienio vakarą neeilinėje Europos Sąjungos (ES) užsienio reikalų ministrų vaizdo konferencijoje pažymėjo G. Landsbergis.

Lietuvos diplomatijos vadovas pabrėžė būtinybę ES šalims paremti su terorizmu kovojantį Izraelį bei akcentavo Izraelio teisę gintis laikantis tarptautinės humanitarinės teisės. Lietuvos diplomatijos vadovas ragino ES imtis papildomų priemonių kovoje su teroristinėmis grupuotėmis ir aktyviai siekti įkaitų išlaisvinimo.

Neformalios vaizdo konferencijos metu ES vyriausiasis įgaliotinis užsienio reikalams ir saugumo politikai Josepas Borrellis informavo užsienio reikalų ministrus apie savo vizitą Izraelyje, Palestinoje, Bahreine, Saudo Arabijoje, Katare ir Jordanijoje. ES užsienio reikalų ministrai neformalaus susitikimo metu aptarė situaciją regione, diskutavo dėl ES įsitraukimo siekiant užkirsti kelią konflikto plėtimuisi regione bei atnaujinti Artimųjų Rytų taikos procesą.

ELTA primena, kad po spalio 7 dieną „Hamas“ įvykdytų pražūtingų teroristinių išpuolių Izraelio pietuose, per kuriuos žuvo daugiau kaip 1,4 tūkst. žmonių, Izraelis ėmėsi atsakomųjų veiksmų – įvedė Gazos Ruožo blokadą ir bombarduoja teritoriją iš oro.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją