Po susitikimo TS-LKD lyderis Gabrielius Landsbergis teigė, jog joks formalus sprendimas jo metu nebuvo priimtas.

„Daugiau buvo pasidalinta nuomonėmis apie situaciją. Sutarta, kad vykdant praeito prezidiumo sprendimą nedelsiant registruoti (nutarimo dėl pirmalaikių Seimo rinkimų projektą – aut. p.). Tas „nedelsiant“ bus jau rytojaus posėdis.

Privalomumo jokio nėra. Mano pozicija išlieka tokia pati – tai yra kiekvieno Seimo nario apsisprendimo teisė“, – tikino TS-LKD vadovas G. Landsbergis.

Jo teigimu, prezidiumo posėdyje skambėjo įvairios nuomonės, kaip ir viešojoje erdvėje.

„Nebuvo siekta kažką įtikinti kitaip. Žmonės skirtingai vertina situaciją. Ypač tie, kurie yra tolėliau nuo Šiandieninio politinio gyvenimo. Gal jų vertinimas vienoks, o tie, kurie sėdi už vairo – kitaip“, – sakė G. Landsbergis.

TS-LKD vadovas tikino, jog šis balsavimas Seime, kuris turėtų vykti jau antradienį, bus tam tikras egzaminas.

„Tai yra tam tikra žinia ir visuomenei, ir Vyriausybei“, – pirmadienį tikino TS-LKD vadovas.

Delfi primena, kad kilus skandalui dėl galimo savivaldos politikų piktnaudžiavimo kanceliarinėmis lėšomis, konservatorių prezidiumas nutarė siūlyti Seimui ne tik tobulinti ydingą vietos savivaldos finansų sistemą, bet ir surengti naujus parlamento rinkimus. Užregistruotame nutarimo projekte numatoma, kad toks balsavimas būtų rengiamas rugsėjo 10 dieną.

Jeigu Seimui pritrūktų politinės valios ir būtų apsispręsta priešingai, būtų svarstomas Vyriausybės atsistatydinimas, skelbta TS-LKD vadovybės pranešime.

Pastaroji iniciatyva sutikta nevienareikšmiškai – valdantieji liberalai sako, kad Seimas turėtų apsispręsti dėl siūlymo sušaukti pirmalaikius rinkimus tik po NATO viršūnių susitikimo. Laisvės partija nurodo esanti atvira iniciatyvai, nors pirmalaikiai rinkimai, jų nuomone, yra kraštutinė priemonė.

Vienos nuomonės nėra ir pačių konservatorių gretose. Keletas parlamentarų patikino nepalaikysią Gabrieliaus Landsbergio siūlymo paleisti Seimą ir rengti naujus rinkimus, o konservatorių Naujamiesčio skyrius reikalauja sušaukti partijos tarybos posėdį ir, pasak jų, visai valstybei svarbius klausimus spręsti įsiklausius į visos politinės bendruomenės pozicijas.

Kritikos pirmalaikių rinkimų iniciatyvai negaili ir TS-LKD garbės pirmininkas Vytautas Landsbergis. Pasak jo, rinkėjų mandatą gavusi valdančioji dauguma privalo tęsti darbą.

„Svarbiausios, gana išmintingos ir darbingos posąjūdinės partijos ritualinis susideginimas rinkos aikštėje, tikintis tuo atpirkti visuotinę nuodėmę, nepadės Lietuvai staigiuoju būdu, tik pablogins padėtį“, – laiške partijos nariams teigė V. Landsbergis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (19)