G. Landsbergis trečiadienį susitiko su prezidentu G. Nausėda aptarti situaciją užsienio politikos klausimais.

„Susitikimas buvo konstruktyvus, su prezidentu mes visada turėjome gerą sutarimą ir panašų matymą į iššūkius, kurie kyla užsienio politikos srityje“, – žurnalistams komentavo užsienio reikalų ministras.

G. Landsbergis teigė šalies vadovui pristatęs pasiūlymus dėl patiriamo Kinijos spaudimo, dėl Baltarusijos ir dėl situacijos Ukrainos pasienyje.

„Supažindinau su situacija, kokią informaciją turiu, aptarėme ir sutarėme dėl tolesnių darbų“, – sakė ministras.

Paklaustas, kaip vertina G. Nausėdos vyr. patarėjos Astos Skaisgirytės žodžius, esą URM nederino Taivaniečių atstovybės atidarymo detalių su Prezidentūra, G. Landsbergis atsakė lakoniškai.

„Patarėjų komentarus paliksiu komentuoti kitiems pareigūnams“, – teigė ministras.

Portalas 15min skelbė, kad, jų žiniomis, spalio viduryje užsienio reikalų viceministras E. Meilūnas du kartus buvo susitikęs su trąšas gabenančios bendrovės „Belaruskaja kalijnaja kompanija“ atstovais, šiems atvykus į Lietuvą.

„Yra diplomatinė praktika nekomentuoti ir nepatvirtinti susitikimų, kurie atsiranda viešojoje erdvėje nežinia kaip“, – sakė G. Landsbergis.

Gabrielius Landsbergis, Gitanas Nausėda

„Apie avansinius mokėjimus dėl to, kad spalio mėnesį mėnuo bus į priekį pervestas, aš niekada neneigiau, ta informacija buvo pateikta. Informacija dėl to, kad yra pasirašyti papildomi susitarimai, kuriais buvo panaikintos galimybės stabdyti trąšų vežimą negavus mokėjimo – šito dalyko, apskritai apie tą atskirą susitarimą, kuris spalio mėnesį buvo pasirašyta, tai tikrai nebuvome informuoti niekaip“, – paaiškino G. Landsbergis.

Ministras pakomentavo sulauktą laišką iš Vokietijos dėl Kinijos spaudimo prieš Lietuvą.

„Tai svarbus laiškas, jame mes perskaitome ir stiprią paramą mums, ir poreikį Europai turėti atgrasymo instrumentus, kad tokie veiksmai, kokie taikomi prieš Lietuvą, nebūtų ateityje taikomi prieš kitas valstybes. Nepaisant to, kad diplomatiniai sprendimai turi būti rasti ir mes jų ieškome nuo rugpjūčio mėnesio, bet Europa turi pasakyti, kad ji turi atsaką“, – teigė G. Landsbergis.

Taip, pasak jo, kuriasi vienybė pačioje Europoje, nes tai yra naujas precedentas.

„Tokio pobūdžio priemonės prieš ES nebuvo naudojamos anksčiau“, – pridūrė G. Landsbergis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (60)