Pasak URM, susitikimo metu bus aptrati ir aktualiausi ES darbotvarkės klausimai, tarp jų Europos pajėgumai gynybos srityje, ekonominis saugumas, ES santykiai su Kinija, bendradarbiavimas su Afrikos šalimis bei kova su dezinformacija.

Ministerija primena, kad nuo 2021 m. tai jau trečias 3+1 formato Baltijos šalių ir Prancūzijos užsienio reikalų ministrų susitikimas.

Prancūzija yra 12-a Lietuvos prekybos partnerė, praėjusiais metais prekybos apyvarta siekė 2,35 mlrd. eurų, eksportas į Prancūziją paaugo apie 20 proc.

Pagal tiesiogines užsienio investicijas Lietuvoje, Prancūzija yra 13-oje vietoje, pernai taip pat fiksuotas apie 19 proc. Prancūzijos investicijų Lietuvoje augimas. Daugiausiai investuojama į didmeninę ir mažmeninę prekybą, apdirbamąją gamybą, finansinę ir draudimo veiklą, profesinę, mokslinę, techninę veiklą, nekilnojamojo turto operacijas, pranešime žiniasklaidai pažymi URM.

2024 m. Prancūzijoje prasidės Lietuvos sezonas – ciklas, apjungsiantis daugiau nei 100 renginių, kurie vyks Paryžiuje, Lione, Grenoblyje, Marselyje, Nicoje, Tulūzoje, Ekse ir kituose miestuose, pranešime nurodo ministerija.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją