„Gal vienus nuvilsiu, o kitus pradžiuginsiu pasakydamas, kad politika, pirmiausia, yra komandinis sportas ir daugiau jis man primena estafetę ar fakelo perdavimą. Suprasdamas, kad šis politinis etapas, kaip partijos pirmininko ir lyderio politinėje jėgoje, eina į pabaigą, manau, kad būtų sąžininga pasakyti, kad aš neketinu dalyvauti prezidento rinkimuose“, – LRT televizijai penktadienį sakė G. Landsbergis.

Pasak konservatorių lyderio, laikas perduoti „tą politinį fakelą“ tam politikui, kuris galėtų jį nunešti ne tik į prezidento rinkimus, bet ir į kitas politines kovas.

ELTA primena, kad praėjusią savaitę visuomenei pristatytais partijos duomenimis, didžioji dauguma TS-LKD partijos skyrių prezidento rinkimuose siūlo dalyvauti premjerei Ingridai Šimonytei, partijos pirmininkui Gabrieliui Landsbergiui ir socialinės apsaugos ir darbo ministrei Monikai Navickienei.

Be I. Šimonytės, G. Landsbergio bei M. Navickienės, daugiau nei pusė partijos skyrių siūlo prezidento rinkimuose kandidatuoti Seimo Nacionalinio saugumo ir gynybos komiteto pirmininkui (NSGK) Laurynui Kasčiūnui, krašto apsaugos ministrui Arvydui Anušauskui, Seimo pirmininkės pavaduotojui Pauliui Saudargui.

18 TS-LKD skyrių taip pat iškėlė partijai nepriklausančią buvusią prezidentę Dalią Grybauskaitę.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (60)