„Manau, kad kaip ir daugeliu kitų klausimų, jeigu atmestume rinkimų faktorių, galima kalbėtis ir ieškoti sprendimų toliau, kad judėti į priekį“, – trečiadienį žurnalistams komentavo G. Landsbergis.

„Suprantu, tai yra svarbus klausimas koalicijos partneriams, vakarykštis balsavimas, man asmeniškai, apmaudus“, – kalbėjo jis, įvertindamas „laisviečio“ reakciją paskatinusį balsavimą dėl siūlymo atsisakyti nuostatos, draudžiančios nepilnamečiams pasakoti apie LGBT.

„Dar reikia įsivaizduoti, ar mes galime tikėtis geresnės situacijos ateityje, jeigu mes kalbėtume apie Seimą ir ten sutelktus balsus. Manau, šitas Seimas parodė, kad geba sutelkti nemažą būrį balsų svarbiems klausimams“, – pridūrė ministras.

ELTA primena, kad Seimas antradienį po pateikimo nepritarė įstatymo pataisai, kuria siūloma atsisakyti nuostatos, pagal kurią informacija apie tos pačios lyties asmenų santykius priskiriama prie žalingos nepilnamečiams. Galiausiai nutarta šią iniciatyvą atmesti.

Reaguodamas į tai, Seimo ŽTK pirmininkas T. V. Raskevičius šalia Seimo surengė pilietinio nepaklusnumo akciją, kurios metu sudegino tris knygas, kuriuose pateikiama informacija apie LGBT asmenis.

Vyriausybė spalio pabaigoje pritarė Nepilnamečių apsaugos nuo neigiamos viešosios informacijos poveikio įstatymo pataisai, kuria siūloma atsisakyti nuostatos, kad neigiamą poveikį nepilnamečiams darančiai informacijai priskiriama viešoji informacija, kuria „niekinamos šeimos vertybės, skatinama kitokia, negu Konstitucijoje ir Civiliniame kodekse įtvirtinta, santuokos sudarymo ir šeimos kūrimo samprata“.

Pataisą parengė Teisingumo ministerija, siekdama užtikrinti Europos Žmogaus Teisių Teismo (EŽTT) sprendimo įvykdymą, pagal kurį Lietuva pripažinta varžiusi rašytojos Neringos Macatės žodžio laisvę, kai 2014 m. iš prekybos išimta pasakų knyga „Gintarinė širdis“, kurioje buvo aprašyta homoseksualių porų meilė.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją