„Kalbant apie tą nuostatą, kad visos šalys turi pritarti, tai kodėl Lietuva negali būti pirmoji NATO narė, kuri jau pritarė? Siūlau niekam neišsigąsti, bet Seime jau yra toks nutarimo projektas i Seimo Užsienio reikalų komitetas jam jau pritarė – tai jis bus darbotvarkėje“, – Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) partijos suvažiavime teigė V. Landsbergis.

Profesorius teigė manąs, kad šia iniciatyvą Seimas palaikys, jog parlamente neatsiras „slaptų putinistų, kurie priešintųsi tokiam nutarimui“.

„Tegu ir kitos šalys narės pasvarsto savo parlamentuose ir galimai paseks Lietuvos pavyzdžiu. Lietuvai kartais pasitaikydavo: tai išsišokti, tai nepatylėti, kai kiti būtų norėję, kad mes tylėtume, o mes imdavome ką nors ir iškrėsdavome – Kovo 11-ąją, dar kokių nors dalykų. Tai ir dabar gali taip atsitikti. Todėl aš tvirtai tikiu, kad visa mūsų bendruomenė ir jos atstovai Lietuvos Seime bus kaip vienas“, – sakė V. Landsbergis.

„Kaip būtų stipru, jei Lietuva pasakytų – taip, yes Ukrainai NATO, o sąlygų mes nekeliame. Mes neturime jokių išankstinių sąlygų. Valio, ateik, Ukraina“, – pridūrė jis.

TS-LKD garbės pirmininkas akcentavo, kad „putinizmo“ pabaiga neišvengiamai ateis. Visgi, pasak jo, Lietuva gali šį procesą paspartinti.

„Jeigu ir šis barjeras, blokada nugrius – o ji tikrai nugrius, bet mes galime pagreitinti, paskatinti – tai ateis laikas, kai nugrius ir putinizmas, išsilaisvins ir rusų tauta iš savo beprotyno ir užpiltų smegenų“, – pabrėžė V. Landsbergis.

ELTA primena, kad Vilniuje liepos mėnesį vykusio NATO viršūnių susitikimo metu lūkesčiai dėl Ukrainos pakvietimo į NATO liko neišpildyti – komunikate nurodyta, kad tam kelias bus atviras tik tada, „kai sąjungininkai pritars ir kai bus įvykdytos sąlygos“. Visgi, kokie yra pastarieji reikalavimai, komunikate nenurodoma.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)