Šeštadienį konservatorių partija susirinko į sąskrydį Molėtų rajone. Sąskrydžio pradžioje žodį tarė partijos pirmininkas G. Landsbergis. Savo kalbą jis pradėjo prisimindamas praėjusiais metus: kokie jie buvo sunkūs, kokių buvo iššūkių. Vienas tokių – COVID-19 pandemija.

„Ar galime patikėti visi drauge, kad jau ketveri metai po paskutinio sąskrydžio. Važiuodamas čia bandžiau prisiminti, nejau tiek laiko nesimatėm akis į akį, neturėjom galimybės pašnekėt, aptart. Laikas iš tikrųjų bėga greitai.

Bet, jeigu prisimintume, kodėl tuos ketverius metus reikėjo laukti, atrodė vis laukiam geresnių metų. Buvo pandemija, kiti iššūkiai. Atrodė, kad jau kitąmet tikrai atsikelsim į geresnius metus ir susirinksim, ir galėsime gyvent įprastu ritmu“, – kalbėjo konservatorių vedlys.

Viena vertus, gyvenime, pasak G. Landsbergio, jau atsirado tam tikro normalumo. Kita vertus, jis esą nebėra toks, koks buvo – Rusija užpuolė Ukrainą, čia tęsiasi karas.

„Džiaugiuosi, kad tam tikro normalumo atsirado. Lyg ir nebereikia kaukių dėvėti, lyg ir galime būti arti vienas kito, bet ar iš tikrųjų galime pasakyti, kad jau atėjome į normalius, mums įprastus laikus tuos, kuriuos palikome 2019–2010 metais? Turbūt, deja. Ne“, – pažymėjo politikas.

Gabrielius Landsbergis

„Labai norėčiau palinkėti ir pažadėti, kad jau kitais metais, mielieji, tikrai bus kaip 2010-aisiais. Ko gero, ir to padaryti negaliu“, – pridūrė jis.

Konservatoriai, G. Landsbergio matymu, sunkius laikus gali pasitikti drąsiai.

„Kiek sąskrydžių esame turėję, dažniausiai kalbėdavom, kad turime būti pasiruošę būtent tokiems laikams, kokie yra šiandien. Ir aš puikiai žinau, ir esu visiškai įsitikinęs, kad, jeigu yra bendruomenė, kuri nuo savo lopšio – kiekvienas čia esantis – žinojo, kad tokie laikai gali ateiti, kad reikia jų nebijoti, reikia juos pasitikti drąsiai. Kad priešą galima atremti, kad kovą galima laimėti. Valstybę galima sustiprinti, draugams, kurie yra užpulti, galima padėti. Tai ši bendruomenė yra čia“, – kreipdamasis į partiečius dėstė G. Landsbergis.

Jis sakė negalintis pažadėti lengvų ateinančių metų.

„Bet aš galiu pažadėti tokius, kokiems mes esame tikrai pasiruošę, – pridūrė partijos pirmininkas. – Pasiruoškime, kaip ir minėjau, nebūtinai lengviausiems, bet tiems metams, kuriuos mes atlaikysim.“

Seniūnė: būkime ramūs

Sąskrydyje pasisakė ir Seimo konservatorių frakcijos seniūnė R. Morkūnaitė-Mikulėnienė.

Ji taip pat kalbėjo apie sunkius metus ir apie tai, kas dar laukia.

„Man atrodo, per pastaruosius du metus nuo Seimo rinkimų jau praėjo visa kadencija, ketveri metai. Tiek visko įvyko. Ir kylant į dar ir dar vieną įkalnę kyla klausimas, ar po to bus lengva nuokalnė, ar dar sunkesni išbandymai, statūs šlaitai. Bet žinau, kad su šia bendruomene galima padaryti viską“, – kalbėjo parlamentarė.

Politikė sakė esanti rami dėl to, kokią turime Vyriausybę, o frakcijos nariai, kurių nuomonės išskiria, esą visada sugeba susitarti.

„Man labai malonu, kad mūsų frakcija Seime yra gausi, turinti kai kuriais klausimais ir skirtingas nuomones, bet visada sugebanti susitarti ir sugebanti vieni su kitais kalbėtis.

Lygiai taip pat ramu ir smagu, kad Vyriausybė yra tokia, kokia yra šiandien. Kad kiekvienas ministras, Vyriausybės narys dirba maksimaliai ir man yra ramu, kad mūsų balsas pasaulyje yra girdimas. Ir kad čia su įvairiais iššūkiais yra susidorojama, ir padedama mažiausiems“, – teigė R. Morkūnaitė-Mikulėnienė.

„Galbūt, kaip visada sakoma, mes galėtumėm geriau, aiškiau pasakyti žmonėms, ką darome, koks yra mūsų planas, tai šiandieną ir apie tai pasikalbėsim. Bet tikrai nepaisant sunkių laikų, būkime ramūs, kad ši politinė jėga yra prisiėmusi atsakomybę, ir kad mes padarysime viską drauge, kad Lietuva būtų stipresnė“, – pažymėjo politikė.

Konservatorių partija Seime turi didžiausią – 50 narių – frakciją, į Vyriausybę yra delegavusi devynis ministrus ir premjerę.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (11)