„Negaliu atskleisti jo detalių, tai yra įslaptinta informacija. Diskusija kol kas stumiasi sunkiai, tą aš turiu pripažinti – didelio entuziazmo ir palaikymo tam nėra. Pavyko sutarti dėl tam tikro kompromisinio sąrašo, bet jis dar nebuvo patvirtintas. Nėra geresnės progos nei šiandien patvirtinti sąrašą“, – antradienį Vyriausybės pusvalandžio Seime metu sakė G. Landsbergis.

Vis dėlto jis pasidžiaugė, kad Europos lyderiai sutarė dėl žemyno oro erdvės uždarymo baltarusiškų avialinijų lėktuvams.

„Iš Briuselio atrodo, kad Europos sprendimas“, – teigė ministras.

Taip pat, pasak G. Landsbergio, spaudimas režimui gali priversti jį keisti politiką.

„Dėl to taip pat su kolegomis pradedame diskusiją dėl tolesnių galimų sankcijų – kokios jos galimos, kokias įmones, sritis ar asmenis galėtume įtraukti į sankcijų paketą“, – pažymėjo užsienio reikalų ministras.

G. Landsbergis taip pat pažymėjo, kad siekiama, jog Baltarusijos infrastruktūriniai projektai nebesulauktų Vakarų institucijų finansinės paramos.

Lietuva jau yra priėmusi savarankišką sprendimą į ir iš šalies skrendantiems orlaiviams neleisti kirsti Baltarusijos oro erdvės.

„Aš labai tikiuosi, kad tai bus europinis sprendimas. Kol kas informacija, kurią aš turiu, kalba apie europinį sprendimą“, – dar kartą pabrėžė G. Landsbergis.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (64)