Koks jo vizito tikslas, kokie numatomi susitikimai – oficialiai neskelbiama. Ministro darbotvarkėje, kuri skelbiama Užsienio reikalų ministerijos tinklalapyje, penktadienį nėra nė vieno įrašo.

G. Landsbergis į Kyjivą, kai prasidėjo masinis Rusijos puolimas, vyksta jau ne pirmą kartą.

Pastarąjį kartą Lietuvos užsienio reikalų ministras Kijeve lankėsi pernai lapkritį ir susitiko su Ukrainos prezidentu Volodymyru Zelenskiu.

ES lyderiai reikalauja Rusijos nutraukti karą: parengė rezoliuciją

Ketvirtadienį Briuselyje susitikę ES vadovai paragino Rusiją nedelsiant ir besąlygiškai išvesti savo kariuomenę iš visos Ukrainos teritorijos, ir atsitraukti ją už tarptautiniu mastu pripažintų sienų. Tai sakoma lyderių rezoliucijoje, kurioje taip pat reiškiama parama su Rusijos agresija kovojantiems Ukrainos žmonėms.

„Europos Vadovų Taryba (...) smerkia Rusijos agresijos karą prieš Ukrainą, akivaizdžiai pažeidžiantį Jungtinių Tautų Chartij, (...) tvirtai remia Ukrainos nepriklausomybę, suverenitetą ir teritorinį vientisumą, tarptautiniu mastu pripažintas jos sienas ir prigimtinę teisę gintis nuo Rusijos agresijos“, – skelbiama Europos Vadovų Tarybos interneto svetainėje. Dokumente taip pat reiškiamas pritarimas prezidento Volodymyro Zelenskio 10 punktų taikos planui.

„Rusija privalo nutraukti savo agresiją ir nedelsiant, visiškai ir besąlygiškai išvesti karines pajėgas bei įgaliotinius iš visos Ukrainos teritorijos, už tarptautiniu mastu pripažintų sienų“, – pareiškė ES lyderiai.

Būtent padėtis Ukrainoje tapo svarbiausia dalimi susitikimo darbotvarkėje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)