„Žinau, kad yra kitų žiniasklaidos atstovų yra Lietuvoje, tačiau tai bus paskelbta tada, kai jie pasirinks, ar čia pasilikti dirbti nuolat“, – penktadienį žurnalistams sakė ministras.

Jis tai sakė po susitikimo su Norvegijos kolege Anniken Huitfeldt, kur buvo aptarta parama Ukrainai, saugumo situaciją regione, dvišalis bendradarbiavimas.

Pasak G. Landsbergio, Lietuva išliks atvira visai laisvai žiniasklaidai, disidentams, opozicijos atstovams, jeigu jie ieško „saugos vietos gyventi ir dirbti“.

Ketvirtadienį Laisvosios Europos Radijas/Laisvės radijas (RFE/RL) pranešė atidarantis biurus Lietuvoje ir Latvijoje.

Juose dirbs žurnalistai iš Rusijos ir Baltarusijos biurų, kur veiklą nuspręsta stabdyti dėl ribojimų žiniasklaidai, suintensyvėjusių po Maskvos invazijos į Ukrainą.

Lietuvos diplomatijos vadovas sakė besitikintis, kad Lietuvoje žurnalistai iš Kyjivo, Minsko ir Maskvos galės tęsti savo darbą, kalbėdami apie tai, kas vyksta šiose šalyse.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją