„(Prezidentūra – ELTA) turi tam teisę. Aš suprantu, kad būtų man paprasčiau komentuoti, jeigu ir prezidento klausimai būtų atsakyti“, – antradienį žurnalistams Seime sakė G. Landsbergis.

Politikas atkreipė dėmesį, kad jo frakcijos kolega Matas Maldeikis jau kreipėsi į kreipėsi į VTEK, prašydamas įvertinti, ar G. Nausėda, prezidento rinkimų kampanijos metu nepateikęs šeimos turto deklaracijų, nepažeidė viešojo intereso ir politikams keliamų etikos standartų.

„Tai, man atrodo, kad paprasčiau tada bus žinoti, kaip abudu klausimai eina į priekį“, – akcentavo jis.

ELTA primena, kad prezidento komunikacijos grupės vadovas Frederikas Jansonas antradienį patikino ketinantis kreiptis į VTEK dėl į vadinamąjį „čekučių skandalą“ įsipainiojusių ministrų.

Savo ruožtu Seimo konservatorių frakcijos narys Matas Maldeikis kreipėsi į VTEK, prašydamas įvertinti, ar šalies vadovas Gitanas Nausėda, prezidento rinkimų kampanijos metu nepateikęs šeimos turto deklaracijų, nepažeidė viešojo intereso ir politikams keliamų etikos standartų.

Pasak Seimo nario, 2018 m. šalies vadovas pasinaudojo teisine spraga ir nepateikė savo šeimos turto deklaracijos, todėl klausimai, kokiomis lėšomis politikas padengė savo kampanijos išlaidas ir ar grąžino visas skolas, lieka neatsakyti.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)