„Manau, kad tai būtų garbinga“, – žurnalistams Seime sakė G. Landsbergis.

Politikas pripažįsta, kad „MG Baltic“ byloje jam kelia klausimą visiškai skirtingi dviejų instancijų teismų sprendimai. G. Landsbergis pabrėžia norįs išgirsti paaiškinimą, kodėl taip yra.

„Šis aspektas išties kelia klausimų. Manau, kad geriausia būtų, jei net ne politikai, o patys teismų atstovai atsakytų, kaip patys vertina šį 180 laipsnių pokytį, nes tai tikrai nedidina pasitikėjimo teismų sistema. Ir atsakymai turi būti duoti“, – akcentavo ministras.

Nors „MG Batic“ byloje buvo nuteistas ir Liberalų sąjūdis, G. Landsbergis akcentuoja, kad valdančioji koalicija gali dirbti toliau.

„Manau, kad darbas bus tęsiamas toliau, vertinu, kad dabartinę partijos vadovybę pasivijo teismo sprendimas už kitų žmonių padarytus veiksmus, už kitokios politinės bendruomenės. Manau, kad partija atrado savyje jėgų ir galimybių transformuotis, atversti naują puslapį ir už tą transformaciją susilaukė rinkėjų pasitikėjimo ir koalicijos partnerių pasitikėjimo taip pat“, – sakė G. Landsbergis.

„Tai bausmės turi būti atliktos, o darbai turi būti tęsiami“, – taip pat pažymėjo jis.

ELTA primena, kad Apeliacinis teismas pripažino kaltais visus anksčiau „MG Baltic“ politinės korupcijos byloje išteisintus asmenis. Teismas dėl korupcinių nusikaltimų kaltais pripažino buvusį koncerno „MG Baltic“ (dabar – „MG Grupė“) Raimondą Kurlianskį, buvusį Liberalų sąjūdžio lyderį Eligijų Masiulį, jiems atitinkamai skirta 6 ir pusšeštų metų laisvės atėmimo bausmės.

Darbo partijos atstovui, Seimo nariui Vytautui Gapšiui teismas skyrė 4 su puse metų nelaisvės, o eksparlamantarams Šarūnui Gustainiui ir Gintarui Steponavičiui teismo sprendimu skirtos piniginės baudos.

Teismas taip pat kaltais dėl nusikalstamų veikų pripažino ir anksčiau išteisintus juridinius asmenis byloje – „MG Grupę“, Liberalų sąjūdį ir Darbo partiją. Juridiniams asmenims skirtos piniginės baudos.
Apeliacinio teismo sprendimas gali būti skundžiamas Lietuvos Aukščiausiajam Teismui.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)