„Tai dar nėra pabaiga, dar ne vakaras. Aš jau prieš savaitę pasakiau, kad Gintauto Palucko socialdemokratai nustebins ne vieną. Žinoma, mano lūkestis buvo ir yra toks, kad konservatoriai surinks daugiausia mandatų. Visgi tai yra tendencija, kuri manęs pernelyg ir nestebina“, - DELFI sakė konservatorių lyderis.

Artėjant vidurnakčiui, aiškėja savivaldybės, vadovą išsirinkusios jau per pirmąjį turą – dažniausiai pergalę galės švęsti ligšioliniai miesto vadovai. Išimtis – Joniškio rajono mero rinkimuose užtikrintai pirmauja Liberalų sąjūdžio atstovas parlamentaras Vitalijus Gailius.

„Nenoriu spėlioti, kiek merų turėsime. Akivaizdu, yra vienas dalykas, kad esami merai yra nusipelnantys daugiau palankumo iš rinkėjų. Taip jau klostosi“, - DELFI TV sakė G. Landsbergis.

G. Landsbergis taip pat sukritikavo visuomeninių komitetų įsigalėjimą.

„Pati tendencija manęs nestebina, yra mažiau atsakomybės. Koks nors susitepęs politikas susilauktų tikrai labai neigiamo dėmesio ir sulauktų pašalinimo, tačiau dabar visa tai tarsi net nesutrukdo jam toliau eiti pareigas. Vieną iš labiausiai oligarchizuotų pavyzdžių matome Druskininkuose ir Kaune. Tai yra blogai. Politikai, kurie ateina iš verslo, yra linkę gravituoti ten, kur jų interesai yra geriausiai įgyvendinami. Deja, ši tendencija sustiprėjo būtent dabar“, - kalbėjo G. Landsbergis.

Paklaustas apie galimą V. Uspaskicho sėkmę rinkimuose, G. Landsbergis tikina, kad Darbo partija jau yra praeities partija: „Nemanau, kad jam pavyks. Aš tikiuosi, kad jis dar neatidarė šampano butelio. Aš manau, kad reikia suprasti, kad Darbo partija jau yra praeities partija, bet kuriuo atveju tas šleifas, kurį turi ši partija, nepateisinamas.“