Konservatorių lyderis pripažįsta, kad viešojoje erdvėje pasirodžiusi informacija, jog D. Nausėdienė iki šiol dar nepasiskiepijo, visuomenėje gali paskatinti dvejones, kurias, pažymi jis, būtina išsklaidyti.

„Aš manau, kad ji yra svarbus žmogus valstybėje, su kuriuo, gali būti, tapatinasi daug Lietuvos žmonių, ir būtent tokių, kuriems potencialiai gali būti labai svarbi ši žinia. Ir net neaiški dvejonė ar stabtelėjimas gali siųsti keistą signalą... Aš manau, kad tą dvejonę reikia išsklaidyti“, – interviu Eltai sakė G. Landsbergis.

Jo teigimu, pirmosios ponios pasiskiepijimas ir aiški pozicija vakcinų atžvilgiu gali būti labai svarbi kalbant apie vyriausius Lietuvos gyventojus, kurie vis dar nesivakcinavo. Ministras pažymi, kad būtent juos pasiekti ir paraginti skiepytis yra sudėtingiausia.

„Šiuo klausimu labai svarbi lyderystė. Ir, manau, kad čia yra tai, ko reikia valstybei <...>. Ši žinia nepaprastai svarbi ir būtų labai apmaudu, jei ta proga liktų neišnaudota ar net būtų panaudota priešingai“, – teigė G. Landsbergis.

Tai, kad pirmoji šalies ponia vis dar nepasiskiepijo, šią savaitę rašė portalas „Delfi“. Kaip skelbė portalas, prezidentūra jį informavo, kad 56-erių metų G. Nausėdos žmona skiepysis netrukus. Taip pat pažymėjo, kad D. Nausėdienė pasitiki visomis ES ir Lietuvoje užregistruotomis vakcinomis nuo COVID-19.

Prezidentas pasiskiepijo kovo mėnesį „Vaxzevria“ („AstraZenecos“) vakcina.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (720)