Primename, kad A. Lukašenka pareiškė, jog Baltarusijos vyriausybė per kelias dienas imsis atsakomųjų veiksmų, jeigu Lietuva nuo vasario sustabdys baltarusiškų kalio trąšų tranzitą.

Anot G. Landsbergio, po neteisėtų migrantų krizės A. Lukašenkos pareiškimai turėtų būti vertinami rimtai.

„Vertiname rimtai, kaip ir visi grasinimai iš Baltarusijos režimo po migrantų krizės pasirodė, kad juos reikia vertinti rimtai, nes jie gali išsipildyti“, – sakė ministras.

Bet teigė, jog indikacijų tam nėra.

„Dabar žiūrime, kokia situaciją. Aiškinamės su partneriais, ką galima būtų daryti“, – sakė G. Landsbergis.

Paklaustas, koks galėtų būti poveikis Lietuvai, jei A. Lukašenka savo grasinimus įgyvendintų, užsienio reikalų ministras tikino, jog kol kas sunku pasakyti.

„Tikrai čia spekuliacija. Didelė dalis tranzito eina ne į Lietuvą, didelė tranzito dalis eina į Kaliningrado sritį. Reikia skaičiuoti tuos dalykus. Ar tai reiškia, kad A. Lukašenka grasina Rusijai sustabdyti jos žmonėms reikalingus dalykus? Kol kas mes vertiname rimtai, žiūrime rimtai. Esame pasidarę tam tikrus paskaičiavimus, bet jie aiškaus atsakymo neduoda.

Nes jeigu jis norėtų konkrečiai tik Lietuvą nubausti, reikėtų stabdyti kiekvieną traukinį ir žiūrėti, kur yra galutinis to traukinio tikslas. Tada bandyti atrinkti lietuviškus, ar nelietuviškus traukinius. Tai yra labai sudėtingi uždaviniai. Ir didelis klausimas, kaip jis juos įgyvendintų“, – apie A. Lukašenkos pareiškimus trečiadienį kalbėjo užsienio reikalų ministras G. Landserbgis.

„Bet išmonės, pripažinkime, ponui Aliaksandrui netrūksta. Tai pasižiūrėkime, kaip viskas vystysis. Jei situacijoje yra pokyčiai, tai Vyriausybė informuos ir apie žingsnius“, – trečiadienį sakė užsienio reikalų ministras G. Landsbergis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (193)