Tėvynės sąjungos – Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) pirmininkas teigia, kad dėl šios situacijos bus šaukiamas partijos prezidiumas.

„Faktas tas, kad kviečiant žmones, sudarant taisykles ar galimybes drauge su partijos sąrašu patekti į Seimą, tai mano atsakomybė, aš niekaip kitaip jos nematau, dėl to apgailestauju. Ketinu ir surinkti partijos narius, manau, kad tai bus prezidiumo posėdis. Irgi pasitarti tiesiog dėl bendros partijos pozicijos“, – žurnalistams prieš Vyriausybės posėdį teigė G. Landsbergis.

Politikas sureagavo ir į kritiką dėl uždelstos jo reakcijos į pradėtą ikiteisminį tyrimą.

„Aš suprantu lūkesčius greitos komunikacijos, kartais tiesiog ir dėl techninių, politinių uždavinių, kuriuos turiu daryti, nebūtinai įmanoma adekvačiai greitai reaguoti“, – sakė G. Landsbergis.

„Buvo toks tuo metu Vilniuje buvusių žmonių sprendimas, kad frakcijos seniūnė, kuri yra geriausiai susipažinusi su situacija, lengviausiai ir jums pasiekiama, ji tuo metu pakomentuos. Tik posėdžiams šiek tiek leidus atsikvėpti, buvo galimybė sureaguoti, tai ir padariau“, – pridūrė jis.

Partijos pirmininkas tikina penktadienį sužinojęs, kad K. Bartoševičius ketina trauktis iš Seimo dėl asmeninių priežasčių. Apie vykdomą ikiteisminį tyrimą, kuriame figūruoja K. Bartoševičius, G. Landsbergis tikina sužinojęs pirmadienį.

„Penktadienį frakcijos seniūnės buvau informuotas apie mandato atsisakymą, ir tos pačios aplinkybės, kurios ir viešojoje erdvėje buvo man pristatytos. Pirmadienį sužinojome platesnį kontekstą“, – informavo jis.

Paklaustas, kaip mato partijos ateitį ir ar tai nepakenks partijos pasirodymui artėjančiuose savivaldos rinkimuose, G. Landsbergis teigė suprantantis tokius klausimus. Visgi, pasak jo, visi TS-LKD nariai dėl šios situacijos yra sukrėsti.

„Aš suprantu, kad yra norima sieti ir, aišku, rinkiminis laikotarpis yra jautrus laikas, suprantama. Turbūt yra labai svarbu pabrėžti, kad nėra partijoje žmonių, kurie turėtų kitą poziciją ar kitą nuomonę, ar mėgintų kažkaip kitaip pristatyti tą situaciją. Manau, kad visi yra sukrėsti ir aš kalbu turbūt tikrai čia ne tik už save“, – pabrėžė jis.

ELTA primena, kad pirmadienį konservatorius K. Bartoševičius pranešė, jog atsisako Seimo nario mandato. Politikas teigė sprendimą priėmęs dėl asmeninių priežasčių.

Vis tik, Generalinė prokurorė Nida Grunskienė kreipėsi į Lietuvos Respublikos Seimo pirmininkę Viktoriją Čmilytę-Nielsen dėl Seimo nario K. Bartoševičiaus neliečiamybės panaikinimo. Prokurorė kreipimesi Seimo pirmininkę informavo apie 2022 m. lapkričio 15 d. pradėtą ikiteisminį tyrimą dėl galimai įvykdytų nusikalstamų veikų, numatytų Lietuvos Respublikos baudžiamojo kodekso 150 straipsnio 4 dalyje, 153 straipsnio 1 dalyje ir 150 straipsnio 3 dalyje.

K. Bartoševičius 2020 m. į Seimą išrinktas pagal TS-LKD sąrašą.

Parlamente politikas dalyvavo Kultūros ir Ateities komitetų veikloje, priklausė Priklausomybių prevencijos komisijai.

Antradienį VRK panaikino jo mandatą ir perleido Seimo nario įgaliojimus V. Semeškai.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)