„Šiuo metu Egiptas irgi yra rizikos zonoje, kadangi vyksta vietiniai įvairūs sprogdinimai, teroristiniai aktai, kurie nuskamba per visą pasaulį. Tai, žinoma, susirūpina aviacijos kompanijos. Jos dėl savo reputacijos ir savo keleivių saugumo didina visas saugumo priemones. Ir patikrinimai, bagažo palikimai, manau, yra viena iš tokių priemonių“, - laidoje „Žvilgsnis“ kalbėjo A. Žentelis.

Primename, kad šeštadienį Sinajuje sudužo rusų turistų pilnas keleivinis lėktuvas, skridęs iš Šarm el Šeicho oro uosto į Sankt Peterburgą. Rusija ketina patikrinti savo „Boeing 737“ lėktuvus, kurių, anot naujienų agentūros „Reuters“, gali būti apie 200. Vis dėlto šeštadienį nukrito ne „Boeing“, o „Airbus“ firmos lėktuvas. Rusijos spendimą tikrinti savo lėktuvus A. Žentelis vadina lazdos perlenkimu.

„Manyčiau, kad Rusija visą laiką yra nenuspėjama su savo arba kontrveiksmais, arba tiesioginiais veiksmais, sprendžiant vienokias ar kitokias problemas. Ji, aišku, gina savo interesus ir dažnai perlenkia lazdą. Aš manyčiau, kad tai yra bandymas, dar neišnagrinėjus specialistams tikrosios priežasties, užbėgti už akių ir vertinti „Boeing“ gamintojo lėktuvus, kaip nepatikimus. Bet aš manau, kad tai yra specialistų darbas, išnagrinėjus juodąsias dėžes, atsakyti į visus klausimus“, - teigė lakūnas.

Laida „Žvilgsnis“ transliuojama darbo dienomis 11.08 val.