"Viską apžiūrėjome, ir lyg viskas yra tvarkoj", - BNS sakė Kelmės savivaldybės administracijos direktorė Irena Sirusienė.

Kaip buvo planuota, iki Kalėdų užbaigtos medinės Bernardinų vienuolyno stogo konstrukcijos. Mediena uždengtas laikinasis stogas, tikimasi, atlaikys žiemą, o pavasarį ketinama pradėti dengti čerpes.

"Žiemą dirbs kažkokius vidaus darbus: ventiliacija bus įrenginėjama, gal dar kokie darbai - langai, kaminas", - sakė I.Sirusienė.

Manoma, kad vienuolyno stogui pakaks jį apdraudusios bendrovės "Gjensidige Baltic" lėšų. Iš jos baigiama išsiderėti per 2 mln. litų.

Tytuvėnų šv. mergelės Marijos bažnyčia žiemai liko su laikinuoju stogu, nes užsitęsė ginčai dėl naikinamos sutarties su statybos įmone "Irdaiva". Viešųjų pirkimų tarnyba (VPT) rugpjūtį įpareigojo Tytuvėnų piligrimų centrą nutraukti 1,97 mln. litų vertės Tytuvėnų bažnyčios atstatymo sutartį su šia įmone, bet ši to daryti tuomet nesutiko. Tačiau, pasak I.Sirusienės, įmonės pozicija pasikeitė.

"Žodžiu "Irdaiva" yra pasakiusi, kad sutinka nutraukti sutartį, bet dar raštiško sutikimo laukiama", - teigė ji.

Per Tytuvėnų Šv. mergelės Marijos Angelų Karalienės bažnyčioje ir Bernardinų vienuolyno ansamblyje sausio 26 dieną kilusį gaisrą išdegė apie 1 tūkst. kvadratinių metrų vienuolyno stogo, apdegė ir apanglėjo bažnyčios medžio stogo konstrukcijos, sudegė dalis sakralinio meno muziejuje eksponuotų liturginių reikmenų, gesinant gaisrą nuo vandens nukentėjo vienuolyno pirmojo aukšto freskos.