Ministras užsiminė, kad Berlynui gali tekti koreguoti savo politiką atverti duris visiems pabėgėliams.

„Niekada nelinkėčiau ir nesitikiu jokių grandininių reakcijų, juo labiau, kad tai paremta daugiau emocijomis. Šiuo atveju yra kalba apie srautus, kurie nėra kontroliuojami, tai galima suprasti“, - žurnalistams Vyriausybėje pirmadienį sakė ministras.

„Vokietija buvo, galima sakyti, kaip ir pakvietusi - galima taip teigti, tokį žodį pavartoti - atvykti į Vokietiją, kad išklausytų visus tuos pabėgėlius, tai dabar matome tokius rezultatus, kad reikia, matyt, koreguoti šitą kvietimą“, - pridūrė L.Linkevičius.

Vokietija sekmadienį nusprendė vėl įvesti sienų kontrolę pripažinusi, kad nebesusitvarko su rekordiniu pabėgėlių antplūdžiu.

L.Linkevičiaus teigimu, Šengeno erdvės, kurios viduje nėra pasienio kontrolės, žlugimas būtų kraštutinumas, kurio reikia išvengti.

„Iššūkiai, kurie yra, juos reikia labai rimtai nagrinėti, ypač priežastis, ir to, ką mes sukūrėme, negalime sugriauti - tai vienas iš tų dalykų yra Šengenas. Be abejo, visa tai, sukrėtimai, yra jaučiami, bet aš nemanau, kad mes turime dabar blaškytis į kraštutinumus, vienas iš jų būtų griovimas Šengeno zonos“, - teigė L.Linkevičius.

Pagal Šengeno taisykles, laikina kontrolė pasienyje leidžiama dėl „viešosios tvarkos ar vidaus saugumo“ priežasčių.