Europos Sąjungos užsienio reikalų ministrai ketina išplėsti sąrašą asmenų, kuriems taikomos sankcijos dėl konflikto Ukrainoje. Tačiau abejojama, kad Bendrijos diplomatai, paskelbs naujas ekonomines sankcijas Rusijai. Aiškėja, kad didžiausia giežtesnių sankcijų priešininkė dabar gali tapti naujoji Graikijos valdžia.

Ukrainos diplomatijos vadovas tikisi Europos vienybės ir žada ir Europos Sąjungai pateikti įrodymus, kad būtent Rusija atakinga už Mariupolio apšaudymą.

Išvakarėse Kijeve apsilankęs Lietuvos užsienio reikalų ministras Linas Linkevičius sako, kad Vilnius sieks, jog Bendrija Donecko ir Luhansko liaudies respublikas pripažintų teroristinėmis organizacijomis.

„Dėl teroristinių organizacijų, tai jau ne kartą kalbėjome, aš pabrėžiau, kad tai nėra vien emocinis politinis dalykas, bet ir teisinis laukas. Yra įvairūs argumentai, turi būti tam tikras teisinis procesas. Ukrainiečiai irgi turi tam tikrą darbą atlikti. Ne tik politinius sprendimus priimti, bet ir teismai turi tą padaryti. Manau, kad tai, kas įvyko Mariupulyje, tai yra teroristinė ataka. Pakanka argumentų, tiems kurie laukia tų linijų, kurias reikia kirsti ar nekirsti. Kiek dar turi žūti žmonių, kad tos linijos būtų kirstos. Man atrodo, kad seniai jau tas įvykę. Vyksta Rusijos karas prieš Ukrainą“, – teigia Lietuvos užsienio reikalų ministras Linas Linkevičius.

Jungtinių Tautų Saugumo Tarybai ir kitoms arganizacijoms jau pateikėme įrodymus, kas slypi už tragedijos, už nusikaltimą prieš žmogiškumą Mariupulyje. Tuos įrodymus pateiksime ir Europos Sąjungos užsienio reikalų ministrams. Tai pat turi būti aišku, ir aš apie tai kalbėsiu, kad Donecko ir Luhansko liaudies respublikos būtų pripažintos teroristinėmis organizacijomis“, – sako Ukrainos užsienio reikalų ministras Pavlo Klimkin.