Ketvirtadienį neformalioje Europos Sąjungos vidaus reikalų ministrų taryboje Liuksemburge bus tariamasi kaip Bendrijos šalys turėtų pasidalinti 60 tūkst. pabėgėlių iš Šiaurės Afrikos ir Artimųjų Rytų. Vietoje atostogaujančio ministro Sauliaus Skvernelio Lietuvą čia atstovaus viceministras Elvinas Jankevičius.

Pasak L. Linkevičiaus, nė viena šalis neturėtų abejoti Lietuvos solidarumu ir noru padėti pabėgėliams, bet šaliai tenkąs migrantų skaičius neturėtų viršyti jos galimybių.

„Pozicija mūsų yra aiški ir išsakyta daug kartų (...) mes norime, kad tai būtų savanoriškai priimti įsipareigojimai, mes jau prisiėmėme tam tikrą skaičių (pabėgėlių, – ELTA.), jeigu reikės – dar kartą jį peržiūrėsime“, – „Žinių radijui“ sakė ministras.

Anksčiau Premjeras Algirdas Butkevičius teigė, kad Lietuvai greičiausiai teks priimti daugiau nei 250 pabėgėlių, Europos Komisijos pateiktose rekomendacijose, kurios buvo atmestos, šaliai teko 710 migrantų.

„Mes nesivaikome kažkokių kvotų ar skaičių, mes tiesiog priimame žmones, kai jiems yra nelaimė ir tai daro ne tik Vyriausybė, bet ir visuomeninės organizacijos, Bažnyčia“, – kalbėjo ministras.

Praėjusią savaitę „Carito“ ir Bažnyčios iniciatyva į Lietuvą nuo religinių persekiojimų gyventi atvyko trys irakiečių krikščionių šeimos, pernai Lietuva taip priėmė 40 krikščionių iš Sirijos.