„Tai, ką pasakė prezidentas D.Trumpas, manau, yra dar kartą pakartota ta pozicija, ta labai aiški linija, kurią Jungtinės Valstybės ne tik deklaruoja, bet ir vykdo realiai“, – antradienį Kaune žurnalistams sakė ministras.

Jis pabrėžė, kad Lietuvai nekyla abejonių dėl JAV politikos Baltijos regiono apginamumo klausimu. Tačiau L.Linkevičius atkreipė dėmesį, kad ir pati Lietuva privalo prisidėti prie kolektyvinio saugumo.

„Mes dėl to jokių abejonių neturime, tik turime dirbti savo darbą, tai, ko iš mūsų tikimasi. Ne tik išlaidos gynybai svarbu, bet ir kokybė, ką su tuo padarysime, kaip dalyvausime operacijose, kas neseniai prezidentės dekretu pateikta parlamente mūsų indėlio padidinimas kovai su terorizmu ir kitose operacijose“, – sakė užsienio reikalų ministras.

JAV prezidentas Donaldas Trumpas, pirmadienį Baltuosiuose rūmuose paklaustas apie neseniai Baltijos jūroje pirmąkart surengtas Rusijos ir Kinijos karinių jūrų pajėgų pratybas bei rugsėjį vyksiančias dideles Rusijos ir Baltarusijos karines pratybas „Zapad 2017“, sakė laikantis Baltijos regioną labai svarbia pasaulio dalimi.

„Mes labai saugome šį regioną, – pažymėjo jis. – Tai viskas, ką galiu pasakyti. Mes labai, labai saugome. Turime ten puikių draugų.“