„Jeigu valdyba pritars komandiruotei, vyksime“, - ketvirtadienį BNS sakė Seimo pirmininkės sekretoriato vadovas Mantvydas Bekešius.

Seimo valdyba dėl to spręs penktadienį.

Sekmadienį suplanuotas L.Graužinienės susitikimas su lietuvių bendruomenės Ukrainoje atstovais, o pirmadienį vyks trišalės Parlamentinės Asamblėjos prezidiumo posėdis. Jam priklauso Lietuvos, Lenkijos ir Ukrainos parlamentų pirmininkai, jie vadovauja savo šalies PA delegacijoms, bei delegacijų pirmininkų pavaduotojai.

Lenkijos delegacijai atstovaus Senato pirmininkas Bogdanas Borusewiczius (Bogdanas Borusevičius), Ukrainos - Aukščiausiosios Rados pirmininkas, laikinasis Ukrainos laikinasis prezidentas Oleksandras Turčynovas.

Lietuvos, Lenkijos ir Ukrainos Parlamentinė Asamblėja Kijeve rengiama dėl įvykių Kryme. Rusijos karinėms pajėgoms kontroliuojant padėtį šioje Ukrainos teritorijoje, sekmadienį Kryme rengiamas referendumas dėl jo prisijungimo prie Rusijos. Lietuva ketvirtadienį priėmė rezoliuciją, įspėjančią, kad šio referendumo rezultatų nepripažins.

Pastarąjį kartą L.Graužinienė Ukrainoje lankėsi praėjusių metų lapkričio 26-27 dienomis prieš Rytų partnerystės susitikimą Vilniuje. Tuomet ji norėjo palaikyti ir paskatinti ukrainiečius pasirašyti asociacijos sutartį su Europos Sąjunga.