„Pasirinkau pagal dalykines savybes, kadangi turi ir valstybinio darbo patirties, turi ir vadovaujančio darbo patirties, yra tikrai pakankamai stiprus teisininkas, ir rekomendacijos tų žmonių, į kuriuos kreipiausi apibūdinti giliau šį žmogų (tiek institucijų vadovai buvo labai geros nuomonės), todėl aš ir pasirinkau“, – trečiadienį interviu „Žinių radijui“ sakė parlamento vadovė.

Klausiama apie asmenines pažintis, L. Graužinienė teigė „nenorinti eiti į detales“.

„Toks yra mano pasirinkimas, tai yra darbiniai klausimai, darbinis formatas, todėl nenoriu nieko giliau komentuoti“, – kalbėjo Seimo Pirmininkė.

ELTA jau rašė, kad nuo pirmadienio darbą pradėjo naujasis Seimo Pirmininkės L. Graužinienės sekretoriato vadovas teisininkas 52 metų R. Rupkus, šiame poste pakeitęs lapkričio 13 d. iš pareigų pasitraukusį Žimantą Pacevičių, kuris šmėžavo Druskininkų vandens parko skandale, kuomet politikai nemokamai naudojosi šios pramogų vietos paslaugomis.

R. Rupkaus pavardė žiniasklaidoje prieštaringai minėta beveik prieš dešimtmetį vadinamajame Valstybės saugumo departamento (VSD) skandale, kai po parlamentinio tyrimo atsistatydino tuometis VSD vadovas Arvydas Pocius.

Tuomet žiniasklaidoje pasirodė ir viešų liudijimų, kad vadovaudamas vienai iš VSD valdybų R. Rupkus yra bandęs verbuoti kelis žurnalistus, formulavęs užduotis kompromituoti kai kuriuos politikus. Šie įtarimai tąkart nebuvo išsklaidyti.