Pasak Seimo vadovės, išeitinės kompensacijos Seimo nariams ir jų padėjėjams atsirado seniai, tai - ne naujas dalykas. Anot jos, Seimo priimtame Statute apibrėžiamos parlamentarų darbo tvarkos taisyklės, teisės, pareigos, socialinės garantijos, įskaitant ir išeitines kompensacijas. L. Graužinienė į šį klausimą siūlė žvelgti plačiau. Be to, atkreipė dėmesį, kad finansinių klausimų tos pačios kadencijos Seimas sau keisti negali - tai privalo daryti kitas Seimas.

"Dar yra iki lapkričio mėnesio laiko. Jeigu Seimo nariai matys, kad, ypač atsižvelgiant į naują priimtą Darbo kodeksą, (...) Seimo nariai turi galimybę pakeisti ateinančiai kadencijai ir šitą tvarką, todėl viskas yra Seimo narių rankose. Bet dar kartą pažymėsiu, kad keičiama kitai kadencijai, ne tai pačiai", - interviu "Žinių radijui" sakė L. Graužinienė.

Seimo nario mandato neteksiantiems politikams ir darbą prarasiantiems jų padėjėjams-sekretoriams rezervuota per 1,8 mln. eurų.

Išeitines išmokas parlamentarams, kurių įgaliojimai nutrūko, numato Seimo Statutas. Į parlamentą neperrinktam politikui išmokama tiek vidutinių mėnesinių Seimo nario atlyginimų dydžio išeitinė išmoka, kiek metų nepertraukiamai truko jo kadencija Seime. Ši išmoka negali būti mažesnė kaip du ir negali būti didesnė kaip šeši vidutiniai mėnesiniai Seimo nario atlyginimai.