"Spręs Seimas, Seimas pasisakys, jis jau ne vieną kartą yra išreiškęs nuomonę. Manau, kad Prezidentė turės priimti savo sprendimą",- trečiadienį po susitikimo su generaliniu prokuroru D. Valiu žurnalistams sakė L. Graužinienė.

Paklausta, ar po susitikimo gal pakeitė savo nuomonę, parlamento vadovė tvirtino, kad savo nuomonės beveik niekada nekeičia.

"Aš labai retai kada keičiu nuomonę, beveik nekeičiu niekada",- akcentavo L Graužinienė.

Eltos žiniomis, į lapkričio 7 d. Seimo plenarinių posėdžių darbotvarkę yra įtrauktas ir slaptas balsavimas dėl Teisės ir teisėtvarkos komiteto parengto nutarimo projekto, kuriame siūloma Prezidentei Daliai Grybauskaitei atleisti iš pareigų generalinį prokurorą Darių Valį.

Spalio 15 d. už šį projektą po pateikimo balsavo 60 Seimo narių, prieš buvo 24, susilaikė 20.

Kaip numato Seimo statutas, Seimas, priėmęs nutarimą nepritarti valstybės institucijos vadovo, kurio paskyrimui reikalingas Seimo pritarimas, pateiktai metinei institucijos veiklos ataskaitai, gali pavesti šią ataskaitą svarsčiusiam komitetui pateikti Seimo nutarimo dėl siūlymo Respublikos Prezidentui atleisti šį valstybės institucijos vadovą iš einamų pareigų projektą.

Sprendimai dėl valstybės institucijų vadovų atleidimo iš einamų pareigų ir dėl siūlymo Prezidentui atleisti valstybės institucijų vadovus iš einamų pareigų priimami slaptu balsavimu daugiau kaip pusės visų Seimo narių balsų dauguma.