Anot Seimo vadovės, toks Ukrainos Prezidento sprendimas gali būti teisingas žvelgiant iš kovos su korupcija perspektyvos, tačiau politiškai yra gana rizikingas, nes gali sukelti ukrainiečių nepasitenkinimą vykdoma politika.

„Jeigu klausite manęs kaip politikės, aš abejoju, ar tai yra teisingas žingsnis tokioje įtemptoje Ukrainos situacijoje. Tai gali būti pretekstas vėl (kilti, – ELTA) neramumams, kadangi buvo pasirinkti ne ukrainiečiai. Tai yra tema interpretacijoms“, – „Žinių radijuje“ trečiadienį kalbėjo L. Graužinienė.

ELTA primena, kad antradienio vakarą Ukrainos Aukščiausioji Rada balsavimu pritarė naujojo ministrų kabineto sudėčiai, kur ekonomikos ministro postą gavo ir lietuvis verslininkas Aivaras Abromavičius, kuris dėl naujųjų pareigų turėjo tapti Ukrainos piliečiu. Seimo Pirmininkė teigė, kad šiuo atveju nesigailinti, kad A. Abromavičius turėjo atsisakyti Lietuvos pilietybės, nes Ukrainoje jam atsiveria neeilinės galimybės.

„Man šituo atveju tikrai negaila, nes ne kiekvienas tampa ministru kitoje valstybėje, ypač Ukrainoje, žinant jos mastus ir galimybes ekonomikoje, jei tai būtų rami situacija“, – kalbėjo Seimo Pirmininkė.