„Kultūros ministerija dirba labai intensyviai, suburta visa politinio pasitikėjimo komanda. Esame pasiruošę darbą tęsti, jei bus tokia galimybė, bet sprendimai nepriklauso nuo mūsų. Aš esu susitelkęs į darbą ir mano nuotaika darbinga, baimėms nepasiduodu. Darbų tiek daug ir jie kartu suteikia azarto“, – teigė ministras.

M. Kvietkauskas sako, kad stoti į partiją kvietimo nesulaukė
.
„Aš dirbu kaip nepartinis profesionalas, turbūt negalėčiau pasakyti savo politinių preferencijų. Esu profesionalas ir tos pozicijos laikausi. Ne, nesu gavęs tokio kvietimo stoti į partiją (...) Nenorėčiau svarstyti tokių klausimų ir jų sau kol kas neužduodu. Jie man neužduoti ir aš pats sau jų neužduodu, nesvarstau. Perspektyvų tokių neplanuoju“, – teigė jis.

Paklaustas, ar nesigaili apskritai tapęs ministru, M. Kvietkauskas patikino, kad tikrai ne.

„Tikrai ne. Kultūros sektoriuje man dirbti įdomu. Gavau daug patirčių ir kultūros žmonių palaikymo. Esu šiuo darbu patenkintas“, – teigė jis.

Komentuodamas susitikimą su G. Nausėda, ministras teigė, kad išrinktasis prezidentas domėjosi kultūros situacija Lietuvoje ir teikė savo pasiūlymus. M. Kvietkauskas pažymėjo, kad, be klausimų gausos, priekaištų nesulaukė.

„Klausė, kaip sustiprinti ir pagerinti kultūros vaidmenį valstybėje“, – sakė M. Kvietkauskas.

ELTA primena, pasak R. Žemaitaičio, kad „tvarkiečiai“, dabartiniu sutarimu, Kultūros ministerijos postą dalintųsi su „valstiečiais“, o patiems, pasak R. Žemaitaičio, atitektų Žemės ūkio arba Aplinkos ministerijos portfelis.

Kultūros ministras, teigė „Tvarkos ir teisingumo“ lyderis, tenkina abi puses, tad, jo teigimu, šioje ministerijoje gali keistis viceministrai.

„Su Karbauskiu apie tai kalbėjome. Gali būti, kad išliks tas pats ministras (Mindaugas Kvietkauskas. – ELTA), jis ir mūsų frakcijai tinkamas ir jų, ko gero“, – teigė R. Žemaitaitis.