„Aš kaltės kaip nepripažinau, taip ir nepripažįstu. Dėl to nuosprendis bus skundžiamas“, – žurnalistams trečiadienį sakė R. Kurlianskis.

„Teisinė sąranga šalyje yra tokia, kad vis tiek viena ar kita pusė skundžia (nuosprendį – ELTA) Aukščiausiajam Teismui.

Jeigu būtų išteisinamasis nuosprendis – būtų apskundęs prokuroras.

Kadangi dabar yra apkaltinamasis, tai skųsime mes. Kokiais argumentais? Negaliu pasakyti, reikia perskaityti (nuosprendį – ELTA)“, – teigė jis.

Delfi paklausus, kaip vertina teismo sprendimą ir ar tokio tikėjosi, R. Kurlianskis pasidalijo pirmu įspūdžiu.

„Pirmas įspūdis, kad nurašytas apeliacinis skundas. Tikėtis ar nesitikėti, nebūdinga man būsena. Nemaniau, kad toks bus“, – Delfi komentavo R. Kurlianskis.

„Tai nėra galutinis teismo sprendimas“, – pridūrė R. Kurlianskis.

Buvęs „MG Baltic“ viceprezidentas pripažino, kad tikėtis tokio Apeliacinio teismo sprendimo, kuriuo pakeistas pirmos instancijos teismo nuosprendis, buvo sudėtinga.

„Sprendimo galima tikėtis visokio. Žinoma, tikėtis tokio sprendimo man buvo sudėtinga dėl to, kad pirmos instancijos teismas, mano supratimu, 740 puslapių buvo detaliai išnagrinėjęs, bet šis teismas tokiu būdu įvertino bylos medžiagą. Vėlgi, noriu pabrėžti, tai nėra galutinis sprendimas“, – pakartojo jis.

Apeliacinis teismas R. Kurlianskui skyrė 6 metų laisvės atėmimo bausmę. Klausiamas, ar pasirengęs atlikti šią bausmę, jis nurodė „neturįs, kur dėtis“.

„Neturėsiu, kur dėtis – turėsiu atlikti laisvės atėmimo bausmę“, – pripažino R. Kurlianskis.

ELTA primena, kad trečiadienį Apeliacinis teismas paskelbė keičiantis pirmos instancijos teismo sprendimą vadinamojoje „MG Baltic“ politinės korupcijos byloje. Anksčiau išteisinti buvęs koncerno „MG Baltic“ (dabar – „MG Grupė“) viceprezidentas R. Kurlianskis, buvęs Liberalų sąjūdžio lyderis Eligijus Masiulis pripažinti kaltais dėl kyšininkavimo.

R. Kurlianskiui ir E. Masiuliui skirtos laisvės atėmimo bausmės: buvusiam koncerno „MG Baltic“ viceprezidentui skirta 6 metų, eksparlamentarui – 5 metų ir 6 mėnesių laisvės atėmimo bausmė.

Apeliacinis teismas nusprendė kaltais pripažinti ir kitus anksčiau byloje išteisintus asmenis. Darbo partijos atstovas, Seimo narys Vytautas Gapšys pripažintas kaltu dėl kyšininkavimo, jam skirta 4 metų ir 6 mėnesių laisvės atėmimo bausmė. Kaltais pripažinti ir buvęs liberalas Šarūnas Gustainis, jam skirta 25 tūkst. eurų bauda, buvęs Seimo narys Gintaras Steponavičius, jam teismas skyrė 20 tūkst. eurų baudą.

Apeliacinio teismo sprendimu kaltais dėl nusikalstamų veikų pripažinti ir anksčiau išteisinti juridiniai asmenys byloje. „MG Grupei“ skirta 1 mln. eurų, Liberalų sąjūdžiui – 500 tūkst. eurų, o Darbo partijai – 400 tūkst. eurų bauda.

Apeliacinio teismo sprendimas gali būti skundžiamas Lietuvos Aukščiausiajam Teismui.

2022 m. balandį Vilniaus apygardos teismas buvusį koncerno „MG Baltic“ (dabar – „MG grupė“) R. Kurlianskį, buvusį Liberalų sąjūdžio vadovą E. Masiulį, eksparlamentarą Šarūną Gustainį, buvusį liberalą Gintarą Steponavičių, parlamentarą V. Gapšį, taip pat juridinius asmenys koncerną „MG Baltic“, dabar pakeitęs pavadinimą į „MG grupė“, Liberalų sąjūdį ir Darbo partiją buvo išteisinęs.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)