Tai Eltai patvirtino R. Kurlianskio advokatas Giedrius Danėlius.

„Taip, toks prašymas bus teikiamas. Tai yra prašymas sustabdyti teismo nuosprendžio vykdymą. (...) Laisvės atėmimo bausmės vykdymą stabdyti prašysime“, – tvirtinio advokatas.

Jis patikslino, kad R., Kurlianskis prašys LAT stabdyti apkaltinamojo teismo sprendimo vykdymą iki kol LAT priims galutinį verdiktą byloje.

Apeliacinis teismas R. Kurlianskį pripažino kaltu dėl papirkimo ir prekybos poveikiu. Jam skirta 6 metų laisvės atėmimo bausmė, 18,8 tūkst. eurų bauda, taip pat jam 5 metams atimta teisė eiti vadovaujamas pareigas viešajame ir privačiame sektoriuose, Visuomenės informavimo įstatyme numatytose visuomenės informavimo priemonėse.

G. Danėlius patvirtino, kad R. Kurlianskis jam Apeliacinio teismo skirtą baudą sumokėjo trečiadienį. Anot advokato, nuteistajam apribojimas eiti vadovaujamas pareigas viešajame ir privačiame sektoriuose nėra aktualus.

LAT prašymus stabdyti laisvės atėmimo bausmės vykdymą planuoja teikti ir byloje nuteisti buvęs Liberalų sąjūdžio lyderis Eligijus Masiulis bei Seimo narys Vytautas Gapšys.

ELTA primena, kad Apeliacinis teismas šią savaitę pripažino kaltais visus anksčiau „MG Baltic“ politinės korupcijos byloje išteisintus asmenis. Teismas dėl korupcinių nusikaltimų kaltais pripažino buvusį koncerno „MG Baltic“ (dabar – „MG Grupė“) R. Kurlianskį, buvusį Liberalų sąjūdžio lyderį E. Masiulį, jiems atitinkamai skirta 6 ir pusšeštų metų laisvės atėmimo bausmės.

Darbo partijos atstovui, Seimo nariui V. Gapšiui teismas skyrė 4 su puse metų nelaisvės, o eksparlamantarams Šarūnui Gustainiui ir Gintarui Steponavičiui teismo sprendimu skirtos piniginės baudos.

Teismas taip pat kaltais dėl nusikalstamų veikų pripažino ir anksčiau išteisintus juridinius asmenis byloje – „MG Grupę“, Liberalų sąjūdį ir Darbo partiją. Juridiniams asmenims skirtos piniginės baudos.
Apeliacinio teismo sprendimas gali būti skundžiamas LAT.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją