Taip „Kurier Wilenski“ į tarptautinę areną kelia konfliktą su Lietuvos žurnalistų ir leidėjų etikos komisija (LŽLEK). Ji dar prieš keletą metų konstatavo, kad leidinys nusižengė etikai publikuodamas tautinę nesantaiką skatinantį straipsnį.

LŽLEK neigiamai įvertino 2006 m. lapkritį „Kurier Wilenski“ pasirodžiusį Lenkijos mokslininko Krzysztofo Buchowskio straipsnį „Kaip lenkas matė lietuvį tarpukario laikotarpiu“. Etikos sargai 2007 m. kovą nustatė, kad lenkų laikraštis nusižengė etikai, mat šia publikacija esą buvo skatinama tautinė nesantaika.

Dienraščio redakcija tokį verdiktą skundė Lietuvos teismams, pabrėždama, kad LŽLEK sprendimas „Kurier Wilenski“ ne tik bara, bet ir užkerta leidiniui kelią iki Spaudos, radijo ir televizijos rėmimo fondo lėšų. Tačiau keletą metų trukęs bylinėjimasis baigėsi „Kurier Wilenski“ pralaimėjimu – Lietuvos vyriausiasis administracinis teismas nustatė, kad LŽLEK sprendimas įstatymų nepažeidžia. Šis teismo sprendimas – galutinis ir neskundžiamas. Tačiau „Kurier Wilenski“ pasinaudojo savo teise kreiptis į EŽTT.

Dienraščio redakcija skelbia mananti, kad LŽLEK sprendimas yra absurdiškas, o komisija tokiu verdiktu suteršė „Kurier Wilenski“ reputaciją.