Tuo metu Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos atstovė Eglė Blaževičienė, išankstiniais duomenimis, surinko 39,27 proc. rinkėjų palaikymo.

Oficialiai tvirtinti šių rinkimų galutinius rezultatus Vyriausioji rinkimų komisija (VRK) planuoja spalio 26 dieną.

„Rinkimų kodeksas numato, kad išrinktas meras pirmojo savivaldybės tarybos posėdžio metu duoda priesaiką ir pareigas pradeda eiti nuo priesaikos davimo momento. Savivaldybės mero priesaiką priima tos savivaldybės rinkimų komisijos pirmininkas, po to, prisiekusiam merui įteikiamas pažymėjimas“, – rašoma komisijos pranešime.

Pirmalaikiai Kupiškio rajono savivaldybės mero rinkimai surengti po to, kai buvęs Kupiškio rajono meras Dainius Bardauskas neteko mandato. Apeliacinis teismas gegužę pripažino jį kaltu dėl korupcijos ir uždraudė 4 metus dirbti vadovaujamą darbą valstybiniame sektoriuje.

Kaip sekmadienį spaudos konferencijoje pastebėjo VRK pirmininko pavaduotojas Andrius Puksas, šiuose rinkimuose pasiektas rekordas.

„46,76 proc. – kaip antram turui tai yra labai geras rezultatas, nes lygiai prieš dvi savaites, pirmojo rinkimų turo metu, šių rinkimų aktyvumas buvo 47,12 proc. Šie rinkimai iš tiesų išsiskiria rekordiniu aktyvumu, kalbant apie rinkimus vienoje savivaldybėje. Iki šiol didžiausias aktyvumo rekordas priklausė Šakių rajono rinkėjams, kurie 2017 m., rinkdami Šakių rajono merą, parodė 39,45 proc. aktyvumą.

Dabar Kupiškis gali pelnytai didžiuotis rinkimų, kurie vyksta tik vienoje savivaldybėje, aktyvumo rekordu“, – sekmadienį vakare spaudos konferencijoje sakė jis.

VRK duomenimis, rinkimų dieną Kupiškyje prie balsadėžių atėjo 31,04 proc. rinkėjų. Tuo metu balsuodami iš anksto ar namuose savo valią buvo pareiškę 2229 rinkėjai. Anot VRK, tai sudaro 15,72 proc. nuo bendro visų Kupiškio rinkimų apygardoje balsavimo teisę turinčių rinkėjų skaičiaus.

Šiuose rinkimuose balsavimo teisę turėjo daugiau kaip 14 tūkst. Kupiškio rajono savivaldybės rinkėjų.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)