Rinkimų dieną iki 15 val. prie balsadėžių atėjo 23,52 proc. rinkėjų. Tuo metu balsuodami iš anksto ar namuose savo valią jau pareiškė 2157 rinkėjai. Anot VRK, tai sudaro 15,24 proc. nuo bendro visų Kupiškio rinkimų apygardoje balsavimo teisę turinčių rinkėjų skaičiaus.

ELTA primena, kad pirmalaikiuose rinkimuose dėl Kupiškio rajono savivaldybės mero posto varžosi Žilvinas Aukštikalnis, iškeltas Liberalų sąjūdžio; Eglė Blaževičienė, iškelta Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos; Edmundas Jonutis, iškeltas Lietuvos regionų partijos; Vytautas Mockus, iškeltas Tėvynės sąjungos – Lietuvos krikščionių demokratų; Algirdas Raslanas, iškeltas Lietuvos socialdemokratų partijos.

VRK duomenimis, balsavimo teisę pirmalaikiuose mero rinkimuose turi daugiau kaip 14 tūkst. Kupiškio rajono savivaldybės rinkėjų.

Pirmalaikiai mero rinkimai surengti po to, kai birželio 14 d. Lietuvos vyriausiasis administracinis teismas atmetė buvusio Kupiškio rajono mero Dainiaus Bardausko skundą dėl Vyriausiosios rinkimų komisijos (VRK) sprendimo panaikinti jo mandatą.

D. Bardauskas neteko mandato po to, kai Apeliacinis teismas gegužę pripažino jį kaltu dėl korupcijos ir uždraudė 4 metus dirbti vadovaujamą darbą valstybiniame sektoriuje.