Trečiadienį išplatintame pranešime K. Uoka ir G. Songaila skundžiasi, esą Seimo vicepirmininko Česlovo Stankevičiaus siūlymu, Seimo valdyba, kurios posėdžiui vadovavo Česlovas Juršėnas, kelionėms į Minską ir Karaliaučių.

„Panašu, kad Seimo valdyba arba nesuprato, ką parašė Seimo nariai Gintaras Songaila ir Kazimieras Uoka, arba nenorėjo to suprasti“, - pranešime cituojamas G. Songaila.

Parlamentarai paprašė, kad Seimo valdyba iš naujo svarstytų jų prašymus.

Tuo tarpu Č. Stankevičius DELFI teigė pasiūlęs neleisti K. Uokai ir G. Songailai keliauti į kaimynines šalis dėl kelių priežasčių. Visų pirma, savo prašymuose parlamentarai esą „nurodo priežastis, kurios yra pavojingos“. Č. Stankevičiaus teigimu, Lietuvos parlamento narių dalyvavimas renginiuose dėl kaimyninių šalių atominių elektrinių gali būti panaudotas prieš Lietuvą.

Visų antra, Seimo vicepirmininkas baiminasi ir dėl kolegų saugumo. „Seimo narys rizikuoja sukelti pasekmių Seimui, jeigu jis bus sulaikytas kaip Seimo narys“, - svarstė Č. Stankevičius.

Vis dėlto pašnekovas teigė nematąs problemos dar sykį svarstyti K. Uokos ir G. Songailos prašymus, jei kolegos įtikinamai paaiškins savo kelionių planus ir motyvus.

Popiet sušauktame Seimo valdybos posėdyje vis dėlto buvo nutarta patenkinti tautininkų prašymus. Tai DELFI patvirtino Seimo vicepirmininkė, „darbietė“ Virginija Baltraitienė.

Ji, kaip ir Č. Stankevičius, stebėjosi K. Uokos ir G. Songailos sukeltu triukšmu – esą parlamentarai tik pakartotiniame jų prašymų svarstyme pateikė savo planuojamų kelionių dokumentaciją.

Sykiu V. Baltraitienė pastebėjo, kad už savo saugumą Karaliaučiuje ir Minske parlamentarai bus atsakingi patys.