Kunigas R. Doveika pokalbį pradėjo džiaugdamasis galimybe kalbėti ir diskutuoti apie tas pačias problemas kartu su žmogumi, kurio religinės pažiūros – visiškai kitos.

„Vyksta labai įdomūs reiškiniai ir labai džiugu, kad šiandieną pas jus studijoje esame mes, dviejų religijų atstovai. Ne politikai, ne karo vadai, ne kažkokių pasaulio dėlionių ekspertai, bet du dvasininkai, nes mes tai, kas vyksta, matome dvasiniu, religiniu pagrindu“, – dalijosi jis.

Pasak kunigo, įvykiai, apie kuriuos šiandieną kalbame – labai gilūs ir paliečiantys, tad ir kalbėti apie juos reikia iš esmės.

„Mes dar kartą matome, kad žmogaus natūrali aplinka yra jo santykis su Dievu, kad būti santykyje su Dievu yra natūrali žmogaus aplinka. Kas pasikėsina į tą natūralumą ir pradeda natūralumu spekuliuoti, kas pradeda dominuoti, norėdamas pavergti kitą, priversti kitą – mes matome, kokiu pagrindu tai vyksta“, – teigė R. Doveika

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (14)