Kauno kunigų seminarijos rektorius Aurelijus Žukauskas DELFI teigė, kad sutartis su atrakcionus valdančia „Leander LTU“ bendrove sudaryta ilgalaikė ir visa atsakomybė dėl žemės ir pastatų panaudojimo tenka būtent jai. Ypač, kad tik dalis sklypo, ant kurio pastatyti atrakcionai, priklauso seminarijai. Dalį žemės minėta bendrovė nuomoja iš kitų šeimininkų. Tačiau paaiškėjus ekspertų išvadoms seminarijos atstovai ketina kalbėtis su nuomininkais.

„Išlauksim ekspertų išvadų, ieškosim sprendimo. Puikiai suprantu vaikų tėvelius, bet kalbantis dėl teisinių dalykų, negalima vadovautis tik emocijomis, reikia pagrindo, kuriuo gali vadovautis šnekantis. Suprantu puikiai tėvelius, ieškosim sprendimo“, - sakė A. Žukauskas teigiantis, kad seminarija nori prieš tai sulaukti ekspertų išvadų, kodėl įvyko nelaimė ir kas dėl to kaltas.

„Kol jie turi šitą naudojimo teisę, jie ir yra atsakingi už visas naudojimo pasekmes. (...) Labai tenka apgailestauti, kad paskutinis įvykis privertė vaikus ir jų tėvelius išgyventi šitą nemalonų incidentą. O greitoje ateityje pokalbyje su „Leander LTU“ atstovais teks išsamiau apie tai pasikalbėti, be abejonės, lauksime jų paaiškinimo ir lauksime ekspertų išvadų. Kai turėsime visus atsakymus, savaime aišku, mes kalbėsimės su jais“, - sakė A. Žukauskas.

Tėvai siūlomą kompensaciją vadina pasišaipymu

Vieno iš nukentėjusių vaikų mama Agnė Gintalaitė pasakoja, kad atrakcionų šeimininkai buvo pasikvietę tėvelius ir siūlė tūkstančio litų kompensaciją, tačiau tokį pasiūlymą ji pavadino pasišaipymu. Ji sako turinti mintį nesikreipti į teismą, jei pats atrakcionų savininkas sutiks valandą pakyboti žemyn galva.

"Jie mums sakė, svarbiausia, kad vaikams nuotaika pasitaisytų ir pasiūlė tūkstantį litų gal žaislams, gal drabužiams gražesniems. Mes tikrai atsisakėme, nes mums tai skamba kaip pasišaipymas. Ir mes ne dėl pinigų esame nusprendę kovoti. Nenoriu, kad tokie dalykai vyktų valstybėje", - sako A. Gintalaitė. Anot jos, trijų vaikų tėveliai jau turi teisininkę ir ketina teisme ieškoti atsakingų už tai, kad devyni vaikai kabojo valandą žemyn atrakcionuose, po ko keli atsidūrė ligoninėje.

"Savivaldybė taip pat elgiasi labai juokingai. Situacija kaip vesternuose būna: gyvena kaimelyje žmonės, atvažiuoja svetimšalis ir pradeda visus terorizuoti, įskaitant ir miestelio šerifą. Dabar išeina, kad atvažiuoja olandas ir yra blogietis, o pats meras neturi priemonių su juo susitvarkyti, tai juokinga. Kol kas atrodo, kad labiausiai tuo susirūpinę žurnalistai, nes niekam tai per daug nerūpi", - kalba valandą žemyn galva atrakcione kabėjusio berniuko mama.

"Jeigu pats šeimininkas sutiktų pakaboti valandą žemyn galva, mes tikrai neduosim jokių ieškinių, nieko. Tegu jis pakaba ir parodo, kaip gerai veikia apsaugos ir kaip čia nieko tokio", - kalbėjo A. Gintalaitė.

Užstrigus atrakcionui Palangoje pramogavę vaikai liko kyboti žemyn galva
Užstrigus atrakcionui Palangoje pramogavę vaikai liko kyboti žemyn galva