„Komisija dėl A. Valotkos yra sudaryta, tęsia savo darbą ir kitą savaitę pateiks ministrui savo išvadą, kurią ministras ir įvertins“, – Eltai perduotame komentare teigia ministro patarėja Viktorija Vitkauskaitė.

ELTA primena, kad A. Valotka dėmesio centre vėl atsidūrė išplitus įrašui iš teksto redagavimo konferencijos REDA, kurioje VKI viršininkas skaitė pranešimą. Renginyje VKI viršininkas kalbėjo apie „visokius pavėžėjus, kalbančius „čiurkų“ kalbomis“. Pats A. Valotka portalui tikino sakęs ne „čiurkų“, o „tiurkų“.

A. Valotka kritikos dėl savo pasisakymų sulaukia ne pirmą kartą. Kultūros ministerijos suburta komisija A. Valotkai rugpjūčio mėnesį jau skyrė pastabą dėl jo pasisakymų radijo laidoje. Nepalankaus dėmesio VKI vadovas sulaukė po to, kai liepos mėnesį LRT radijo laidoje teigė, kad lenkiškos kaimų pavadinimų lentelės Vilniaus rajone ne tik žymi istorinę lenkų okupacinę teritoriją, bet ir pažeidžia Lietuvos įstatymus, todėl turėtų būti pašalintos. VKI viršininkas taip pat prilygino šiuos užrašus rusų okupuotų Donbaso teritorijų ženklinimui.

Šių metų kovą VKI šalies institucijoms išsiuntė raštą, kuriame nurodė esą nuo kitų metų kovo planuojama pradėti tikrinti šalyje dirbančių karo pabėgėlių iš Ukrainos lietuvių kalbos žinias, nes, pasak A. Valotkos vadovaujamos VKI, valstybinės kalbos mokėjimas yra būtinas, kad ukrainiečiai galėtų būti visavertiškai integruoti.

Kultūros ministras jau anksčiau sakė, kad nebemato galimybės A. Valotkai toliau eiti užimamas pareigas.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)