Visą Lietuvą vyro žiaurumu sukrėtusi žinia apskriejo lapkričio 18 dieną. Pranešta, kad 1998 m. gimęs tėvas pro langą išmetė 5 mėnesių mažylį. Po kelių dienų ligoninėje kūdikis mirė.

Vyras buvo suimtas jam teisme nedalyvaujant, mat buvo nuvežtas į ligoninę. Po tragedijos ėmė aiškėti, kad vyro būklė senokai kėlė įtarimų artimiesiems, tačiau jis nesigydė.

Kūdikio tėvui buvo paskirta teismo ekspertizė, kurios išvados vasario paskutinėmis dienomis pasiekė Klaipėdos apylinkės teismą.

„Ikiteisminio tyrimo metu įtariamajam buvo atlikta teismo psichiatrinė – psichologinė ekspertizė, kuria jam buvo nustatyti psichikos ir elgesio sutrikimai, dėl kurių įtariamajam reikalingas gydymas, todėl Klaipėdos apylinkės teismo Klaipėdos miesto rūmų 2024 m. vasario 28 dienos nutartimi įtariamasis patalpintas į viešąją įstaigą Rokiškio psichiatrijos ligoninę iki 2024 m. gegužės 18 dienos“, – Delfi informavo Klaipėdos apylinkės teismo atstovė Monika Vismantė.

Vyrui prieš tris mėnesius buvo paskirtas suėmimas, tačiau dabar nuspręsta, kad vietoj suėmimo pratęsimo vyras turi būti gydomas griežtos priežiūros sąlygomis.

Delfi primena, kad kūdikio gyvybę dar bandę gelbėti medikai jį skubiai nuvežė į Kauno klinikas. Deja, kūdikis neišgyveno.

Po įvykio buvo įtariama, kad vyras nusikaltimą galėjo padaryti paveiktas narkotinių medžiagų, tačiau atliekant ekspertizę ėmė aiškėti, kad jis turi rimtų elgesio ir psichikos sutrikimų, dėl kurių nesuvokia savo veiksmų.

Tragedijos tyrimo eiga paaiškės po gegužės 18 dienos, po gydymo Rokiškio psichiatrinėje ligoninėje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)