Europarlamentaras A. Kubilius teigė, jog V. Putino užmojai atsisuka prie jį patį.

„V. Putinas kovojo visą laiką prie Rusijos sienų ir gavo galų gale Švediją ir Suomiją. Kovoja prieš Ukrainą – bet sukūrė provakarietišką Ukrainos naciją, kuri kovoja už savo nepriklausomybę“, – sakė politikas.

Anot A. Kubiliaus – nepaisant šaltojo metų sezono iššūkių, yra potencialo dar labiau susitelkti ir remti Ukrainą.

„Manęs nepalieka įspūdis, kad Europos visuomenė, nors, be abejo, bus nepasitenkinimo dėl per didelių kainų ir taip toliau, bet gali kaip tik – priešingai, dėl V. Putini veiksmų mobilizuotis ir dar stipriau remti Ukrainą. Bet tam reikia protingos Vyriausybės politikos, amortizuoti bent jau artimiausios žiemos iššūkius“, – ragino jis.

Europarlamentaras A. Kubilius teigė, jog ši žiema gali būti kritinė Kremliaus vadovui V. Putinui.

„Nes man atrodo, kad ši žiema gali būti tokia iš tikrųjų kritinė. Jeigu pavyks Europai atlaikyti ir nepasiduoti V. Putino šantažui, tai, mano manymu, po metų gali nelikti ir paties V. Putino ir problemos gali atrodyti visiškai kitaip“, – laidoje „Iš esmės“ sakė europarlamentaras A. Kubilius.

Visą Delfi laidą „Iš esmės“ žiūrėkite nuo 17 valandos.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)