Anot K.Prunskienės, ją remia ir dalis dabartinių valstiečių liaudininkų, ypač miestų skyriuose.

Naujoji partija turėtų būti centristinės pakraipos, tačiau ji nebus orientuota tik į vieną visuomenės grupę, kaip nutiko su VLS.
"Nedera partijai užsidaryti vienoje interesų grupėje. Rinkimų rezultatai tai patvirtina", - kalbėjo eksministrė.

Ji tvirtino siūliusi keisti dabartinį Valstiečių liaudininkų sąjungos pavadinimą, kad partija nebūtų taip aiškiai siejama su viena interesų grupe. "Deja, nepavyko kolegų įtikinti", - apgailestavo politikė.
K.Prunskienė sakė dabartinėje VLS nerandanti erdvės idėjoms, su kuriomis jau 20 metų reiškiasi politikoje.

Ji teigė taip pat pasigendanti idėjų ir darbų atitikimo VLS. "Programoje akcentuojamas smulkus ir vidutinis verslas, bet partijai vadovauja žmonės, kurie atstovauja visai kitiems - stambiojo verslo - interesams", - sakė K.Prunskienė.

Šiuo metu VLS vadovauja stambus žemvaldys Ramūnas Karbauskis.
Jis sakė dar anksčiau prašęs visų partijos narių, kurie ketina palikti partiją, tai padaryti kuo greičiau. "Mums jau reikia ruoštis svarbiausiems valstiečiams liaudininkams - savivaldos - rinkimams", - BNS teigė R.Karbauskis.

Kita vertus, jis svarstė, jog tokių žmonių nebus daug.

"K.Prunskienė bando bet kokia kaina išlikti politikoje. Kartais žmogaus ambicijos perkopia jo galimybes. Sėkmės jai", - buvusios partijos pirmininkės veiksmus komentavo R.Karbauskis.

Pralaimėjusi Seimo rinkimus K.Prunskienė Valstiečių liaudininkų sąjungos pirmininkės pareigų neteko šių metų vasarį.

Po to per prezidento rinkimus K.Prunskienė surinko 3,86 proc. balsų, valstiečiai liaudininkai rinkimuose į EP - 1,82 proc.

2001 metais susijungus R.Karbauskio vadovautai Valstiečių partijai ir K.Prunskienės Naujosios demokratijos partijai, susikūrė Valstiečių ir Naujosios demokratijos partijų sąjunga (VNDS). 2005-aisiais VNDS buvo pervadinta Valstiečių liaudininkų sąjunga.