Šiandien vyksiančių Vilniaus mero rinkimų rezultatus iš esmės lems Viktoras Uspaskichas. Jo vadovaujama Darbo partija Vilniaus miesto taryboje turi vadinamuosius auksinius aštuonis balsus. Neoficialiomis žiniomis, Dalia Grybauskaitė per savo patarėjus V.Uspaskichui perdavė pageidavimą, kad šis paremtų konservatorių formuojamą valdančiąją koaliciją su tautinėmis mažumomis. Esą apie prezidentės paramą šiai koalicijai praėjusią savaitę partijos prezidiumo nariams džiugiai pranešė premjeras Andrius Kubilius.

V.Uspaskichas pripažino girdėjęs kalbų, kad prezidentė sostinėje esą norėtų matyti konservatorių ir tautinių mažumų sąjungą. „Bet man niekas iš Prezidentūros neskambino ir partijos paramos neprašė”, – „Lietuvos rytui” tvirtino svarbiu žaidėju Vilniaus valdžios dėlionėje tapęs europarlamentaras. Pastaruoju metu Darbo partijos lyderis nemažai kalbėjo apie valdžios dalybas Vilniuje, bet intrigą – kurią pusę parems – išsaugojo iki paskutinės minutės.

Tačiau neatmetama, kad Vilniuje gali pasikartoti Kauno variantas, kai mero kėdė paskutinę naktį pakišama kam nors iš mažumos. Tokius įtarimus neva sustiprina tai, kad pastaruoju metu abi pagrindinės stovyklos patyrė bandymų vilioti jų komandos žmones.