Pirmosios instancijos teismas už padarytus nusikaltimus V. Baciui skyrė 35 000 Eur baudą, R. Radavičiui – 17 500 Eur baudą ir uždraudė jiems penkerius metus dirbti valstybės tarnyboje. Taip pat iš nuteistojo V. Bacio konfiskuota 7 234,46 Eur bei priteista savivaldybei 1 056 Eur turtinei žalai atlyginti, o iš R. Radavičiaus konfiskuota 2 723,80 Eur. Trims nuteistiems verslininkams paskirtos 17 500 Eur dydžio baudos, o ketvirtam – 10 000 Eur bauda.

Byloje skundus pateikė visi nuteistieji ar jų gynėjų, prašydami juos išteisinti ar jiems iškeltą bylą nutraukti (R. Radavičiaus gynėjas).

Lietuvos apeliacinis teismas konstatavo, kad pirmosios instancijos teismas tinkamai ištyrė ir įvertino byloje surinktus įrodymus, teisingai kvalifikavo nuteistųjų padarytas nusikalstamas veikas ir pagrįstai visiems nuteistiesiems paskyrė bausmes – baudas, tačiau vis dėlto kai kuriems nuteistiesiems buvo paskirtos per didelės baudos, pažymima pranešime.

Apeliacinis teismas padarė išvadą, kad pirmosios instancijos teismas, nustatydamas baudų dydžius S. Bružui, R. Radavičiui ir A. Lukminui, nepakankamai įvertino jų nusikalstamų veiksmų intensyvumą ir apimtį, palyginti su kitų nuteistųjų veiksmų intensyvumu darant tokio pat pobūdžio ir sunkumo nusikaltimą, kyšio dalyką bei nuteistųjų asmenybes charakterizuojančius duomenis.

Apeliacinio teismo nuosprendžiu R. Radavičiui 17 500 Eur bauda sumažinta iki 15 000 Eur, A. Lukminui 10 000 Eur bauda sumažinta iki 7 500 Eur, o S. Bružui 17 500 Eur bauda sumažinta iki 12 500 Eur.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją