Koronavirusas patvirtintas moteriai, kuri, įtariama, anksčiau Vilniaus rajone nužudė asmenį, kuris, kaip po mirties paaiškėjo, buvo užsikrėtęs koronavirusu. Nustatyta apie 30 sąlytį su šiuo žmogumi turėjusių asmenų – tai žmonės, dalyvavę vykdant apklausas, kartu buvę teisme.

Atvejis Marijampolėje yra įvežtinis iš Ukrainos. Asmuo yra to paties kolektyvo narys, kaip ir anksčiau iš Ukrainos grįžę asmenys – bendradarbiai.

Asmuo su dviem vaikais liepos 1-ąją lengvuoju automobiliu grįžo į Lietuvą iš Ukrainos per Kalvarijos-Budzisko pasienio kontrolės punktą. Kelionė truko 14 val. be sustojimų. Tikėtina, kad kontaktas su sergančiu asmeniu įvyko Ukrainoje. Asmuo yra karys. Hospitalizuotas liepos 3 dieną daktaro Jono Basanavičiaus karo medicinos tarnybos Karių reabilitacijos centre.

Pasak NVSC, vienas atvejis nustatytas Anykščių rajono gyventojai, kuri kreipėsi į Anykščių ligoninę echoskopijai, kadangi skundėsi pykinimu ir nėščiųjų vėmimu.

Paguldyta į palatą ir sulašinti reikalingi medikamentai, po trijų valandų išleista namo.

Profilaktiškai paimtas mėginys ištyrimui dėl COVID-19. Užsikrėtimas pasitvirtino.

Moteris jokių ligos simptomų sako nejaučianti. Išvykusi iš Lietuvos nebuvo, kontaktą su sergančiu COVID-19 neigia.

Nustatyta 18 kontaktavusių su ja asmenų, iš kurių 11 izoliavosi (aštuoni šeimos nariai, dvi palatoje buvusios moterys, slaugytoja). Kiti kontaktavę asmenys yra mažos rizikos – dirbo su apsaugos priemonėmis ar saugiu atstumu.

Per praėjusią parą patvirtinti trys nauji koronaviruso atvejai, bendras skaičius išaugo iki 1831.

Šiuo metu koronavirusu tebeserga 196 asmenys, 1545 – pasveiko. 72 žmonės yra izoliacijoje. Nuo COVID-19 mirė 79 asmenys. Nuo birželio 1 dienos Lietuvoje registruoti 35 įvežtiniai atvejai.