„Mes parengėme savivaldybės administracijai teikimus, kad trijuose darželiuose, jau net ne atskirose grupėse, būtų įvestas ribojantis rėžimas. Siūlome „Giliuke“ įvesti tokį rėžimą nuo sausio 29-tos iki vasario 5 dienos, „Pušaitėje“ nuo sausio 29-tos iki vasario 8 dienos ir „Inkarėlyje“ – nuo sausio 29-tos iki vasario vasario 5-tos dienos“, – sako Nacionalinio visuomenės sveikatos centro direktorius Raimundas Grigaliūnas.

Anot R. Grigaliūno, kokių priemonių imtis, jau turi spręsti Klaipėdos savivaldybės administracija, tačiau realiai viename darželių jau net negalima vykdyti veiklos ir net nėra kam maitinti vaikus.

„Motyvai yra tokie, kad „Giliuko“ darželyje serga 7 darbuotojai ir 6 vaikai. Virusas išplitęs per įvairias grupes. „Inkarėlio“ darželyje buvo nustatytas pirmas susirgimas sausio 20 dieną, šiuo metu jau turime 5 patvirtintus atvejus, dar vienas darbuotojas laukia teksto atsakymo. „Pušaitėje“ problemų yra tame, kad izoliuojasi keturios grupės, dar serga du valgyklos darbuotojai, tad kitos valgyklos darbuotojos turi būti izoliacijoje. Gaunasi, kad praktiškai nėra kam tiekti maisto, tai darželis net negali dirbti“, – dėsto R. Grigaliūnas.

Klaipėdos savivaldybės administracija sulaukė prašymo imtis priemonių kuo greičiau, tačiau sprendimus, kaip sustabdyti plitimą, turi priimti valdininkai.

Klaipėdos miesto savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotoja Asta Dirgėlienė sako, kad reaguojant į NVSC Klaipėdos departamento rekomendacijas, trijų darželių veikla iškart buvo sustabdyta.

„Esame sustabdę veiklą darželiuose. Tai yra židiniai ir negalima pagal visas rekomendacijas, kada yra masinis židinys – stabdoma veikla visoje įstaigoje.

Tėveliai turi priimti kažkokį sprendimą, kažkuris turi dirbti nuotoliniu būdu iš namų, įvertinti situaciją, nes vesti vaiką iš židinio į kitą darželį, supraskite, tai yra pavojus ir kitos įstaigos vadovams. Vaikui taip pat stresas eiti į kitą darželį, tad tėveliai patys turi priimti sprendimą“, – sako Asta Dirgėlienė.

Ar bus atnaujintas darželių darbas, paaiškės po geros savaitės. A. Dirgėlienė sako, kad sprendimai bus priimami tik gavus naujausius duomenys iš NVSC.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (34)